03 Kasım 2011 - 2605 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen ve Safranbolu Turizm İşletmeleri Derneğinin düzenlediği "Zonguldak, Karabük ve Bartın İlleri Turizm Sektör Analizi" çalıştayında Karabük Valisi İzzettin Küçük, turizmcileri standartları yükseltmeye davet etti.

 

Küçük, Safranbolu ilçesinde bir otelde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen "Zonguldak, Karabük ve Bartın İlleri Turizm Sektör Analizi" çalıştayında yaptığı konuşmada, Safranbolu´da günü birlik turizmin nasıl aşılabileceğini yıllardır konuştuklarını ve bu konuda çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi. Turizm sektörü içerisinde bulunan insanların turizm analiziyle sektöre içsel bakış yaptıklarını kaydeden Küçük, şöyle konuştu: 

"Bu çalıştayın, turizmin geliştirilmesi adına turizm ajansları ile paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. İlimizde turizmi zenginleştirmek ve yaymak konusunda çalışmalarımız sürüyor. Eskipazar´da Hadrianaupolis´i turizme kazandırdık. Yenice´deki Şeker Kanyonu turizm alanı ilan edilerek buraya da bungolow evler yapılacak. Safranbolu´da turizmde standardı nasıl artırabiliriz ve hizmet sektörünün kalitesini nasıl yükseltebiliriz, bunun çabası içinde olunması gerekiyor. Turizmcileri turizmde standartları yükseltmeye davet ediyorum." 

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel de bölgede turizmin geliştirilmesi ve aktif hale getirilerek bölge ekonomisine katkıda bulunması için yapılan projelere destek verdiklerini belirterek, "Burada yapılan turizm analizi BAKKA´ya da yol gösterici nitelikte olacaktır. Önümüzdeki yıllarda destekleyeceğimiz turizm projelerinde bize referans olacaktır. Zonguldak, Karabük, Bartın illeri bu proje ile alternatif turizm türleri yaratarak yeni destinasyonların yaratılmasına da katkı sağlayacaktır" dedi. 

Konuşmaların ardından Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Nuray Türker, slayt eşliğinde bölgedeki turizm analizini rakamlarla katılımcılara anlattı.

Kaynak : http://www.haberler.com/zonguldak-karabuk-ve-bartin-illeri-turizm-sektor-3102674-haberi/

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et