28 Ekim 2011 - 2013 Okunma

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü zirvesinde bir kez daha iş dünyasını bir araya getirdi. 85 ülkeden 750 yabancı işadamı ile yurtiçinden bin işadamının ağırlandığı zirvede, 25 bin iş görüşmesi yapılacak. Programın açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı. 

Zirvede yaptığı konuşmada krizler sebebiyle yatırımda eksen kayması yaşandığına dikkat çeken Bakan Çağlayan, yatırımlarda gelişmiş ülkelerin, yerini gelişmekte olan ülkelere bıraktığını kaydetti. Çağlayan, çevresinde 56 ülkenin bulunduğu coğrafya ile Türkiye´nin yatırım alanında dünyanın en doğru adresi konumuna geldiğini ifade etti. 

Bakan Çağlayan, organizasyona katılan işadamlarının ortak amacının küresel güç birliği oluşturmak olduğunu ifade ederek, "İlişkilerimizi geliştirmek ve mevcut potansiyellerimizi diğer ülkeler ile paylaşmak istiyoruz. Türkiye´ye gelmekle çok doğru yaptınız. Türkiye, doğu ve batının kesiştiği bir ülke. Son 8 yılda 100 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım çektik. Krize inat yatırımı, üretimi ve ihracatı artan bir ülkeyiz. Avrupa´nın birçok ülkesinde problemler yaşanırken, Türkiye artık Avrupa´nın akciğeri konumuna gelmiştir." dedi. 

Türkiye´nin kriz öncesinde ve sonrasında almış olduğu tedbirler ile dünyanın en büyük büyüme rekorunu elde ettiğine dikkat çeken Bakan Çağlayan, "Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarı sağlamış durumda." dedi. Türkiye´nin tarım ve hayvancılık sektörlerine önem verdiğini ifade eden Çağlayan, "Bugün Türkiye GAP, DAP ve KOP projeleri ile tarım ve hayvancılık sektörüne 20 milyar dolara yakın yatırım yapmıştır. İhracatımızın yüzde 12´sinden fazlası tarım ürünlerinden oluşmaktadır." diye konuştu.


Kaynak: http://www.invest.gov.tr/tr-TR/infocenter/news/Pages/271011-tuskon-turkey-world-trade-bridge-2011-istanbul.aspx 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et