24 Nisan 2024 - 65 Okunma

Batı Karadeniz Bölgesi'nde bisiklet turizmi ve bisiklet etkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Kdz. Ereğli Belediyesi, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Kömür Jeoparkı, Erdemir, Kdz. Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği, Bisikletliler Derneği Kdz. Ereğli Temsilciliği ve Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilsem iş birliğiyle 2 gün süren bir bisiklet etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında 20 Nisan 2024 tarihinde bir panel ve ardından çalıştay oturumu gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 kişinin katılım sağladığı panelde açılış konuşmalarının ardından Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, Enverçevko Derneğinden Adnan Cangır, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Doç. Dr. Hasan Köşker, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından Mehmet Çetinkaya ve Tarihçi Yazar Gürdal Özçakır panelist olarak sunum gerçekleştirdi. Panel sonrasında gerçekleştirilen çalıştayda ise farklı 5 tematik konuda sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Etkinlik kapsamında 21 Nisan 2024 tarihinde ise Ereğli’den başlayan ve Kandilli istikametine devam eden eski tren yolu güzergahında, her yaştan katılımcının yer aldığı yaklaşık 85 bisikletseverle endüstriyel miras rotasında 25 km pedallanarak bir bisiklet turu gerçekleştirildi. Bisiklet turunda Zonguldak Kömür Jeoparkı’ndan Müdür Yardımcısı Arda Yılmaz’ın rehberliğinde bölgenin antik dönem geçmişi, Herkül’ün ve Ereğli’nin hikayesi, bölgenin ve kömürün tarihi ile endüstriyel miras ve jeopark hususunda katılımcılara bilgiler sunuldu.

Başta Batı Karadeniz Bölgesi’nden olmak üzere farklı şehirlerden de bisikletseverlerin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, bölgede bisiklet sporu ve bisiklet kültürünün geliştirilmesine yönelik konular ağırlıklı olarak konuşulmuş olup bölgede Zonguldak, Karabük ve Bartın’ın farklı etkinlik veya festivalleri birlikte yapabilmesine yönelik öneri ve talepler de değerlendirildi. Gerçekleştirilen söz konusu etkinliğin bölgede ekoturizmin, doğa sporlarının ve sürdürülebilir turizmin gelişimi ile bisiklet rotalarının güçlendirilmesine katkı sunması beklenmektedir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et