13 Nisan 2012 - 1809 Okunma


BAKKA ile KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde Karabük Üniversitesi’nde 02-25.03.2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” tamamlandı. Özellikle son sınıf üniversite öğrencilerinin girişimciliğine katkıda bulunmak için öğrenci öncelikli olarak yapılan eğitimi başarı ile tamamlayan girişimciler sertifikalarını teslim aldılar.
Programın açılış konuşmasını Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk TEZEL gerçekleştirdi. Ajansın amacının, Bölgemizdeki iş ve yatırım imkanlarını tanıtarak bölgeye yönelik yatırımları teşvik etmek ve kaynakların etkin ve yerinde kullanımını sağlayarak, gelir potansiyelini harekete geçirip, bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmak ve bölgemizin rekabet kabiliyetini artırıcı faliyetlerde bulunmak olduğunu belirten Tezel konuşmalarını şöyle bitirdi.  “Girişimci, ekonomiyi canlandırmada en önemli role sahiptir. Girişimcilik sertifikası alan öğrencilerimize başarılar diliyorum.” Daha sonra Kosgeb Genel Sekreteri Bahadır GEVHER, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, ve Karabük Valisi İzzettin Küçük girişimciliğin önemine değinen konuşmalarını sundular. Karabük Valisi İzzettin Küçük konuşmasında şunları söyledi: “Karabük Üniversitemizi bir kez daha tebrik ediyorum. Hayattan kopuk, kalın duvarlar arkasında akademik bir faaliyet yürütmüyor. Aynı zamanda öğrencilere hayatla ve iş dünyası ile bağ kurduruyor. Biz hep üniversitelerden öğrencilere yol göstermesini, hayatın içinde olmasını isteriz. Karabük Üniversitesi bunu en güzel biçimde başarıyor. Girişimcilik kolay bir iş değildir. İyi bir girişimci olmak istiyorsanız finansman yönetimini, pazarlama yönetimini iyi bilmeniz gerekmektedir. Sizin sorununuz bilgi elde etmek değil, size lazım olan bilgiyi elde etmektir. Başarılı olmak istiyorsanız alışılagelmişten farklı olmak zorundasınız. Günümüzde iş kurmak isteyene kredi sorunu yoktur. Önemli olan ne aradığınızı bilip o konu üzerine yoğunlaşmanızdır.”
Eğitimi tamamlayıp sertifikalarını alan girişimciler, 27.000 TL geri ödemesiz ve 70.000 TL geri ödemeli KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurma şansı yakalayacak.
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et