12 Nisan 2012 - 2259 Okunma

11 Nisan 2012 tarihinde BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi uzmanları Yenice Kaymakamı Sn. Tarkan Keskin ve Yenice Belediye Başkanı Sn. Zeki Çaylı ile görüşmelerde bulundu.
 

2014-2023 TR81 Batı Karadeniz Bölge Planı kapsamında yapılan ve ilçe analizlerinin birinci ayağını oluşturan görüşmede ilçeye dair önemli tespitlerde bulunuldu. Dünyada acil olarak korunması gereken 100 sıcak nokta’dan biri ilan edilen ve ülkenin en önemli 122 bitki alanından biri olarak gösterilen Yenice Ormanlarının da bulunduğu Yenice İlçesi´nin özellikle orman ürünleri ve turizm sektörleri ile ön plana çıktığı belirtildi.
 

Turizme yönelik düzenlemelerin, sanayi alanı üretme çalışmalarının da devam ettiği ilçede 13 Nisan´da yapılması planlanan yüksekokulun temellerinin de atılmasıyla, istihdamın ve kalifiye işgücünün arttırılmasına yönelik önlemlerin alınmaya çalışıldığı belirtildi.
 

İlçe analizlerinin ikinci ayağında yapılması planlanan toplantılara, ilçenin sağlayacağı katılımın önemi konusunda karşılıklı mutabakata varıldı. 
 

Toplantıların sonunda, Belediye Başkanı Sn. Zeki Çaylı tarafından düzenlenen Çıra Pazarı rekreasyon alanı görüldü.

 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et