30 Ocak 2012 - 2111 Okunma


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı arasında ´´ARGE´´ niteliği taşıyan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik protokol imzalandı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından imzalanan protokolle, Kalkınma Bakanlığının ARGE niteliği taşıyan bilgi sistemleri ve bu sistemlerin bileşenlerine yönelik projelerin geliştirilmesi kapsamındaki ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projelerde işbirliği gerçekleştirilecek. 
İşbirliği, kalkınma ajanslarının işleyişini güçlendirmeye yönelik tasarlanan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi´nin (KAYS) geliştirilmesi ve kamu kaynaklarının etkin kullanımını sağlamayı hedefleyen TÜBİTAK Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) destekli İl Koordinasyon ve İzleme Sistemi´nin (İKİS) iyileştirmesi ve KAYS´a entegrasyonunun sağlanması kapsamındaki projelerde işbirliğini de kapsayacak. 
Kalkınmanın ülke sathında dengeli olarak yayılmasına, yerel potansiyelin harekete geçirilmesine, ilgili kesimler arası işbirliği ve iletişim ağlarının oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını sağlayan kalkınma ajansları; Eylül 2011 itibarıyla 1,1 milyar liralık destekleme duyurusuna çıkarken, bunların 530 milyon liralık kısmının sözleşmesi imzalandı. Eylül 2011 itibarıyla kapanan ve süreci devam eden projeler birlikte değerlendirildiğinde ajanslar toplam 1,1 milyar lira büyüklüğünde kaynağı da harekete geçirdi. 
Türkiye genelinde 5 bin 500´den fazla kamu kurumu tarafından kullanılmakta olan İKİS aracılığıyla 53 bin yatırım projesi izlenirken, projelerin bütçe büyüklükleri toplamı 400 milyar liranın üzerinde bulunuyor. Protokolle İKİS sisteminin iyileştirilmesiyle, bölgesel ve yerel kalkınma politikalarının etkinleştirilmesi, sektörel gelişmelerin ve kamu yatırımlarının tek elden takibinin sağlanması, ulusal planların ve bölge planlarının hazırlanması ve orta vadeli program ve stratejilerin belirlenmesinde temel teşkil eden objektif verilere dayalı ve standart bilgiyi sağlayan bir karar destek sisteminin etkinleştirilmesi amaçlanıyor.


Tüm haberler için tıklayınız.
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et