20 Kasım 2020 - 702 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından TR81 bölgesinde kalkınma hamleleri ve sektörel çeşitliliğe yönelik araştırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, bölgedeki su ürünleri potansiyeli ve bu potansiyelin yatırıma dönüşme fırsatı araştırılmakta ve bu doğrultuda bir ön fizibilite raporu hazırlanmaktadır.

Çalışma kapsamında BAKKA tarafından bölge paydaşlarının katılımıyla çevrim içi tecrübe paylaşımı ve farkındalık etkinliği düzenlendi.

Moderatörlüğünü Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır’ın yaptığı etkinlik, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Suzer’in sektörün genel durumunu ve TR81 Bölgesi’nin su ürünleri potansiyelini anlatan sunumu ve Gümüşdoğa Su Ürünleri A.Ş. yetkilisi Su Ürünleri Mühendisi Serkan Malay’ın sektör değerlendirmesi ve tecrübe paylaşımı ile devam etti. Katılımcıların sorularının cevaplanması ve sektöre ilişkin karşılıklı görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Batı Karadeniz Bölgesi özelinde deniz ve/veya tatlı su kaynaklarında su ürünleri üretim olanaklarının tespitinin amaçlandığı çalışmanın Kasım ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et