18 Ekim 2020 - 825 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde Endüstriyel Miras Öğelerinin Araştırılması çalışması kapsamında Endüstri Mirası Turizmi ve Üzülmez Kültür Vadisi temalı odak grup toplantıları tamamlandı. Konusunda uzman isimlerin katıldığı toplantılarda bölgenin endüstri mirası alanında yapılması gerekenler ile marka değerinin arttırılmasına ilişkin konularda katılımcıların görüş ve önerileri ile proje önerileri tartışıldı.

Batı Karadeniz Bölgesinde Endüstri Mirası Turizmi başlıklı ilk toplantıda katılımcılar, bölgenin endüstri mirası varlığının bölgesel gelişime sunabileceği katkı, bu alanda bölgenin ortak paydaları, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler, mevcut turizm hareketliliğinin endüstri mirası ile entegrasyonu ve turizm ürününe dönüşebilecek miras ögeleri ile bu alanda yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.

Üzülmez Kültür Vadisi başlıklı ikinci  toplantıda ise katılımcılar BAKKA tarafından desteklenen ve bölgedeki ilk endüstri mirası restorasyonu olan Üzülmez Kültür Vadisi Projesi ekseninde sürdürülebilirliğin sağlanması, toplumsal farkındalık için yapılması gerekenler, yakın bölgede yer alan ve projeyi destekleyecek endüstriyel turizm odakları, gerçekleştirilebilecek sosyal etkinlikler ve Zonguldak’ta maden veya kömür rotası oluşturulması için yapılması gerekenler hususlarında görüş ve önerilerini paylaşarak projenin ve Zonguldak turizminin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çalışmanın eylem planına ve proje önerilerine aktarılmak üzere her iki toplantıda da katılımcılar tarafından aktarılan görüş ve öneriler alınarak toplantılar sonlandırıldı. Hazırlanan raporun Aralık ayında kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et