13 Ekim 2020 - 802 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından hazırlanmakta olan “TR81 Dış Ekonomik Coğrafya Analizi” çalışması kapsamında yürütülen ve yürütülecek çalışmalar kapsamında bilgi vermek, paydaşların görüş ve önerilerini almak amacıyla TR81 Dış Ekonomik Coğrafya Analizi Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya bölge içinden ve bölge dışından kamu ve özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları katılım sağladı.

BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz açılış konuşmasında; "BAKKA olarak ülke içi ve dışında ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik adımlar atıyoruz. Dış Ekonomik Coğrafya Analizi de bu çalışmalardan biri. 2020 son çeyreğinde başlattığımız çalışmanın ilk etabını yıl bitmeden tamamlamayı düşünüyoruz. Çalışma 2021'de de devamı gelecek. Hinterlandımızda bulunan ülkelerle ‘Hangi ülkelerle, hangi alanlarda, nasıl çalışabiliriz?' sorusuna yanıt arıyoruz" dedi.

Toplantıda çalışmaya duyulan ihtiyaç ve çalışmanın gerekliliği, hedef ve amaçları, dış ekonomik coğrafya kavramı, TR81 Düzey 2 Bölgesinin mevcut ekonomik durumu ve dış ticaret verileri, dış ekonomik çevresindeki ülkelerin profili ve dış ticaret ilişkileri, başlatılan saha çalışmasından elde edilen sonuçlar hakkında sunum yapıldı. Paydaşların çalışmadan beklentileri ve çalışmaya dair önerileri istişare edildi ve soruları yanıtlandı.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et