12 Temmuz 2012 - 1578 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı  öncülüğünde başlatılan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu 4. toplantısı Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 12 Temmuz 2012 Perşembe günü saat 10.00´da Dere Canlı Balık Tesislerinde gerçekleştirildi.  

Toplantıya Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk TEZEL, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda OKAY, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Taner Arslan, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cihat YABAN, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ömer TÜFEKÇİ, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Müdürü Kemal KURTUL, Kdz. Ereğli OSB Müdürü Gürdal DAĞLI, Alaplı OSB Müdürü Ali EREN, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasından Özgür OPSAR, BAKKA Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ümran  ÖZTÜRK ve BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi Uzmanı Halil Can EMRE katıldılar.

 

Toplantıya Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner ARSLAN´ın Alaplı hakkında bilgi verdiği açılış konuşmaları ile başlanıldı. Konuşmalarında ARSLAN, TTK,Erdemir ve Tersanelere değinerek işsizlik vurgusu yaptı, Düzce´de gerçekleşen sanayi hamlesine ve Alaplı´ya etkisine değindi, ardından Alaplı Limanı´nın izin sürecinde tüm kurumlardan destek beklediklerini ifade etti.

 

Toplantı BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL´in Batı Karadeniz İşbirliği Platformu toplantılarına önem verdiklerini ve sürdürmek istediklerini belirttiği konuşmalarıyla devam etti. TEZEL, konuşmalarında yalnızca Ajans uzmanlarıyla değil, ilgili kurum ve kuruluşların da görüşlerini stratejik belgelere aktararak kalkınma hedefleri koymak istediklerini vurguladı ve 2014-2023 dönemine ilişkin Bölge Planı çalışmalarından bahsetti. Bu kapsamda tümevarım yöntemi ile ilçe analizlerini yaparak genel verilere ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Ardından 2011 yılı Mali Destek Programları gelişim süreci hakkında bilgi verdi. 2012 yılının Kalkınma Bakanlığı tarafından analiz yılı olarak değerlendirildiğini ifade eden TEZEL, Lojistik Master Planı, Orman Ürünleri ve Mobilya, Demir Çelik, Turizm, Yapı sektörü alanlarında gerek Doğrudan Faaliyet Destekleri gerekse hizmet alımı yöntemiyle çalışmaların devam ettiğini bölgemizin lojistik üssü olmasının en önemli hedefleri arasında olduğunu ve biz istesek de istemesek de bölgemiz 10 yılda önemli değişimler geçireceğini ifade etti. Kamuya bağımlı istihdam yapısını değiştirmek adına Kalkınma Ajansı olarak Mali Destek Programları ve Girişimcilik Eğitimleri ile desteklediklerini de ifade eden TEZEL, planlama mantığıyla bölgemiz kalkınma hedeflerinin Ankara’nın gündemine getirmeye çalıştıklarını ve Filyos Vadisi Projesi kapsamında yönetim modeli geliştirdiklerini, Filyos yatırımları kapsamında BAKKA olarak yer almaları gerektiğini vurguladı. Temel amaçlarının bölgenin layık olduğu konuma bir an önce gelmesi olduğunu söyleyen TEZEL, 3. Yöresel ve Geleneksel Hediyelik Ürünler Fuarı kapsamında değerlendirmelerini almak üzere sözü katılımcılara bıraktı.

Fuar katılımları ve verimliliği ile bölgemizde fuar organizasyonları, fuar ve kongre merkezi yapımı, merkezin nereye yapılabileceği ve bölgenin konaklama imkanları ile fuarların sürekliliğinin sağlanabilmesi üzerine tüm katılımcıların etkin katılımıyla konu tartışıldı.

 

Ardından KOBİ’lere Yönelik Finansal Araçlar ve Destekler Zirvesi program taslağı üzerinde katılımcılardan görüşler alındı. Son olarak bölgenin önemli firmalarının uluslararası tanıtımına yönelik rehber hazırlığı kapsamında katılımcıların görüşleri değerlendirildi.

 

Bir sonraki toplantının eylül ayında Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılarak toplantıya son verildi.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et