20 Kasım 2019 - 1667 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılı teması olarak ilan edilen “Mesleki ve Teknik Eğitim” faaliyetleri kapsamında, Zonguldak Şehit Gökhan Esen Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bu yıl 3.’sü düzenlenen TROY Model Birleşmiş Milletler (TROYMUN) 2019 Konferansına katıldılar.

Konferansa, bu yıl Türkiye’den 61 farklı okuldan ortaokul ve lise düzeyinde 750 öğrenci ve sorumlu öğretmenleri katılım sağladı. Resmi bir kıyafet ve davranış kodları içeren MUN konferansında öğrenciler daha önce belirlenen bir ülkenin "delegesini" temsil ederek o ülkenin stratejilerini, savunma mekanizmalarını, çıkarlarını gözeterek ve kişisel görüşlerinden uzak bir şekilde fikirler geliştirdiler. Delegeler komitelerde diğer ülkelerin temsilcileri ile müzakere ederek, uzlaşma kültürü içerisinde çözüm önerileri sunmaya çalıştılar.

Nükleer Silahsızlanma, Yoksullukla Mücadele, İklim değişikliklerine alınacak önlemler ve nükleer enerjinin yenilenebilir enerji olarak kullanımı ve nükleer güvenlik konularının tartışıldığı konferansta, her komitenin delegesi, sözcüsü olduğu ülkenin genel sorunları ile ilgili bir konuşma yaptı. Bu konuda diğer ülkelerin delegeleri ile tartışmaya başlayan katılımcılar 3 günlük konferansın sonunda ortak çözüm önerilerini Birleşmiş Milletlere göndermek üzere raporladılar.

Temel amacı, öğrencilere akademik ve sosyal deneyim kazandırmak olan Model Birleşmiş Milletler Konferansları, öğrencilerin İngilizce konuştuğu, tartışma kültürünü benimsediği, topluluk önünde konuşma deneyimi edindiği, hem bireysel hem de ekip çalışmasını gerçekleştirmek olan etkinliğin sonunda öğrencilere katılım sertifikaları takdim edildi.

Konferanstan elde edilen deneyimin; öğrencilerin farklı platformlarda kendini ifade etmesine, ilerde katılım sağlayacağı benzer uluslararası konferanslarda ülkemizi temsil etme kabiliyetinin gelişmesine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et