28 Ağustos 2011 - 2109 Okunma


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yatırımcılara bedelsiz arsa tahsisiyle 400 bin kişiye ekmek kapısı açılacağını söyledi. 60 il merkezi ve 117 ilçede yer alan 196 organize sanayi bölgesinde 10 bine yakın parseli girişimcilere tahsis edeceklerini kaydeden Ergün, "Bu parsellerin tamamını tahsis edeceğimizi kabul edersek, ortalama bir hesapla 3 milyar dolarlık yatırım ve 400 bin civarında yeni istihdam oluşturacağız." dedi.
Yönetmelik yayımlanmadan sadece 1 ay içinde bin civarında başvuru aldıklarını dile getiren Ergün, yazılı açıklamayla uygulamanın detayları hakkında bilgi verdi. En çok başvurunun Van, Mardin, Elazığ, Malatya ve Diyarbakırdan yapıldığını aktaran Ergün, OSBlerde atıl durumda kalan parselleri de üretim zincirine dahil edeceklerini söyledi.
TEKNOLOJİ YATIRIMINA HER YERDE BEDAVA ARSA
Yatırımcılara arsa tahsis ederken, sanayi bölgesinin bulunduğu bölgenin gelişmişlik seviyesine göre değişen oranlarda indirimler yapılacağını vurgulayan Nihat Ergün, bu indirim oranının en az yüzde 50den başlayacağını, 4. bölgedeki il ve ilçelerde yüzde 100e kadar çıkacağını belirtti.

Ergün, teşvik programında yer alan büyük sektörlerde yapılacak olan yatırımlara da Türkiyenin her bölgesinde yer alan OSBlerde bedelsiz arsa tahsisi yapacaklarına dikkat çekti. Türk ekonomisinin katma değerli ürünler ortaya koyabilmesi için uygulamanın hayati önem taşıdığını söyleyen Ergün, "Bu tesislerde yapılacak olan üretim ve ihracat da ekonomiye son derece olumlu yansıyacaktır. OSBlerde yapılan üretimin rekabet gücümüzü artıracak niteliklere sahip olması da ilave bir kazanç olacaktır. Bu proje, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını azaltacak olması bakımından da son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak : http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=2047&lng=tr

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et