08 Ağustos 2011 - 2114 Okunma


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, geçen yıl Haziran ayına göre, imalat sanayi endeksinde yüzde 7,5, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinde yüzde 4,0 artış kaydedilirken, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksinde yüzde 2,2 azalma oldu. 
 
Sanayi üretiminde, Mayıs ayına göre ise yüzde 1,1 artış kaydedildi. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe aylık artış yüzde 5,7 olurken; imalat sanayiinde yüzde 0,7, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 2,5 düzeyinde gerçekleşti. 
 
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeks hesaplamasına göre ise aylık üretim, Mayıs ayına göre yüzde 0,9 geriledi. Madencilik ve taşocakçılığı üretiminde önceki ayı göre yüzde 2,6, imalat sanayiinde yüzde 1 gerileme olurken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe 0,4 artış kaydedildi. 
 
Takvim etkisinden arındırılmış endeks, Haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 arttı. İmalat sanayiinde bu artış yüzde 7,7 düzeyinde gerçekleşirken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 4 oldu. Madencilik ve taşocakçılığı sektöründe ise yüzde 2,2 düşüş görüldü.
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et