15 Kasım 2012 - 2620 Okunma

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde ekonomik kalkınmanın sağlanması adına faaliyetlerine çok yönlü devam eden Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) kendisine gelen yatırım taleplerine Mali ve Teknik destekler, Doğrudan Faaliyet Destekleri ile yanıt vermenin yanı sıra devlet teşvikleri ve yatırımcıların kullanabilecekleri kamu ve kamu destekli kurumların işletmelere dönük destekleri hususlarında da yatırımcılara danışmanlık hizmeti vermektedir.

15 Kasım 2012 tarihinde Zonguldak Dedeman Otel’de düzenlenen “KOBİ’lere Yönelik Destekler ve Finansal Araçlar Zirvesi” ile BAKKA yetkilileri bölgelerine ekonomik kalkınma ivmesi kazandırmayı öngördüklerini ifade etmişlerdir.

Bölgemizde ilk defa düzenlenen ve 350 kişilik aktif katılım ile yoğun ilgi gören etkinlik ile Kalkınma Ajansı yalnızca hibe dağıtan kurum olmadığını ispat etmiştir. BAKKA yetkilileri, bölgemize yeni yatırımları çekmeye ve mevcut yatırımların çeşitlenmesi ve geliştirilmesi yönünde faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğini ifade etmişlerdir.            

Program eş zamanlı 2 organizasyon olarak düzenlenmiştir. Panelistler ve çağrılı konuşmacılar ile devam eden oturumlar sürerken fuaye alanında katılımcı kuruluşların kurdukları stantlarda yardım masası hizmeti sundukları ve stantlara da yoğun ilginin olduğu gözlenmiştir. Fuaye alanında da konferans salonuna dair görüntülerin açılan perdeler ile naklen sunulduğu gözlenmiştir.

Zirve, BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL’in açılış konuşmaları ile başlamıştır. Konuşmalarında TEZEL, Kalkınma Ajanslarının yalnızca mali destekler vermediklerine yatırımcılara diğer kamu kaynaklı destekler hakkında da bilgi verdiklerine ve danışmanlık yaptıklarına vurgu yapmıştır. Ardından program Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi ÖZDEMİR´   in konuşmaları ile devam etmiştir. Konuşmalarında ÖZDEMİR, KOBİ’lerin bölgemiz ve ülkemiz açısından önemine vurgu yapmıştır.

Açılış konuşmalarının ardından programın birinci oturumu BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi Başkanı İbrahim ÇİMEN başkanlığında başlamıştır. Oturumda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Elif ACAR “Kalkınma Ajansları Destek Mekanizmaları” sunumu ile Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Başak Berçin ÖZENCİ “Yeni Teşvik Sistemi ve TR81 Bölgesi” sunumu ile KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürlüğü Uzman Soner KAYNAR “KOSGEB Destek Programları” sunumu ile KOBİ’lere sundukları destek mekanizmaları hakkında bilgi vermişlerdir.

 

Program, çağrılı konuşmacı olarak Kalkınma Bakanlığı BGYUGM İzleme Değerlendirme ve Analiz Dairesi Başkanı KAMİL TAŞÇI’nın “Yeni Teşvik Sisteminde Bölgesel Kalkınma Ajanslarının Rolü Üzerine Bir Değerlendirme” isimli sunumu ile devam etmiştir.

 

Verilen aranın ardından Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzman Yrd. Erkan SALUR “Destek Programları” sunumu ile Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Planlama Uzmanı Ercan Boyar “ICT-PSP 2012 ve 2013 Programları” sunumu ile ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Teknoloji Geliştirme Projeleri Grubu Koordinatörü Yücel TELÇEKEN “TTGV Destekleri” sunumu ile KOBİ’lere sundukları destek mekanizmaları hakkında bilgi vermişlerdir.

 

Program, çağrılı konuşmacı olarak Halkbank KOBİ Pazarlama 2 Daire Başkanı Kıvanç ACAR “Yatırım Kredileri” isimli sunumu ile devam etmiştir.

Öğle arasının ardından programın ikinci oturumu BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi Uzmanı Çiğdem ÇÖREK’in başkanlığında başlamıştır. Oturumda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Uzman Mühendis Rıza ALAGÖZ “AR-GE Destekleri ve Yatırımcıya Yönelik Hizmetler” sunumu ile TÜBİTAK – TEYDEB MAKİTEG Başuzmanı Hasan GÖNENÇ “KOBİ’lere yönelik TÜBİTAK Destekleri” sunumu ile TOSYÖV Proje Koordinatörü Cüneyt ÖRKMEZ “KOBİ’lere Yönelik Çalışmaları ile TOSYÖV” sunumu ile TÜİK Uzman Zafer AĞYAR “Küçük ve Orta Büyüklükteki Girişim İstatistikleri 2011” sunumu ile KOBİ’lere sundukları destekler hakkında bilgi vermişlerdir.

Verilen aranın ardından Türkiye Kalkınma Bankası Kredi Pazarlama Daire Başkanlığı Kd. Uzman Ali ÇELEBİ “Kalkınma Bankası Kredi Kaynakları” sunumu ile Halk Yatırım Araştırma Direktörü Işık ÖKTE 2013 yılı ekonomi beklentilerine ve öngörülerine değindiği sunumu ile ve Yönetmen Tufan EFE “VOB İşlemleri” sunumu ile, Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) Kıdemli Danışman Levent DORUK “TURSEFF Kredisi” sunumu ile ve Kredi Garanti Fonu Kdz. Ereğli Şube Müdürü Osman Murat KICIMAN “KGF Teminat İşlemleri” sunumu ile KOBİ’lere sunulan destekler ve finansal araçlar hakkında bilgi vermişlerdir.

 

Program, Çağrılı konuşmacılar olarak Halk Leasing Genel Müdür Yardımcısı Levent AYABAKAN’ın “Leasing” ve Halk Faktoring Kredi Tahsis ve Risk Yönetimi Bölüm Müdürü Cenk KOLAYLI’nın “Faktoring” sunumları anlatılan KOBİ’lere Yönelik finansal araçlar ile devam etmiştir.

Son olarak BAKKA Genel Sekreteri Sayın Faruk TEZEL’in etkinliğe katkıda bulunan ve katılan tüm kurum ve kişilere teşekkür ettiği ve Batı Karadeniz İşbirliği Platformu ile sürdürülen çalışmaların devam etmesi dilekleri ve katılımcı KOBİ’lerin bu destek mekanizmalarından ve finansal araçlardan yararlanma oranının artması üzerine vurgu yaptığı kapanış konuşması ve fotoğraf çekimi ile program sona ermiştir.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et