09 Kasım 2012 - 2309 Okunma

   Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi(KARSAM) ile Zonguldak Valiliği tarafından 6-7 Kasım tarihinde gerçekleştirilen ´Karadeniz Geneli ve Batı Karadeniz Özelinde Sağlık Turizmi Sempozyumu, Zonguldak İlinde Sağlık Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi´ konulu sempozyum tamamlandı. Sempozyuma, Zonguldak Vali Vekili Mehmet Tevfik Emre, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, Zonguldak Çalışma ve İşkurumu Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak İl Tarım Müdür Yardımcısı Cemalettin Çataklı, Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, çok sayıda bürokrat, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, oturumlar gerçekleştirildi. İlk oturumda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel de ´Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı bakış açısıyla bölgede sağlık turizmi´ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Sempozyumun 2. Gününde düzenlenen çalıştayda ise, Zonguldak İlinde medikal turizm, diş turizmi, SPA welness; Zonguldak İlinin mağara, jeotermal ve doğal imkanlarının değerlendirilmesi; Zonguldak İlinde ileri yaş turizminin değerlendirilmesi; Zonguldak’ta gençlik ve spor turizmi imkanları, sağlık turizmi eğitimi ve SWOT analizi ve sağlık turizmi stratejik eylem planına esas çıktıların belirlenmesi konu başlıklarında çalışmalar yapıldı.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et