06 Aralık 2011 - 1788 Okunma


2011 yılı "KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı" açılış ve ilk bilgilendirme toplantısı 5 Aralık 2011 tarihinde Karabük´te Yenişehir Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilmiştir.

Kalkınma Bakan Yardımcı Sn.Mehmet Ceylan´ın teşrifleriyle saat 14:00´da Karabük Yenişehir Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen toplantıya Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, ilçe kaymakamları,  sivil toplum temsilcileri ve değerli davetliler katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel yaparken, ardından Kalkınma Bakan Yardımcısı Sn.Mehmet Ceylan ve Karabük Valisi İzzettin Küçük konuşma yaptı.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Ülke olarak proje üretmekte sıkıntı yaşıyoruz" dedi. Bakan Yardımcısı Ceylan, faaliyet alanı Zonguldak, Bartın ve Karabük´ü kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) Yenişehir Kültür Merkezi´ndeki, 2011 Yılı KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, merkezi ve yerel idare olarak kalkınma ajanslarına destek verilmesinin önemini vurguladı. 

Türkiye´de bölgesel bazda 26 kalkınma ajansının konuşlandırıldığını anlatan Ceylan, şunları kaydetti: 

"Kalkınma ajansları kısaca bölgenin kaynaklarını, ekonomisini ve sosyal alanda gelişmesini bir plan içerisinde yürütmek için kurulmuş kurumlardır. Bölgesel gelişmede gelecek yıllarda kalkınma ajanslarından önemli katkılar bekliyoruz. Biz ülke olarak proje üretmede sıkıntı yaşıyoruz. Bürokratlar 
´Türkiye olarak AB ve uluslararası kuruluşların fonlarından yeterince istifade edemiyoruz´ diye serzenişlerde bulunuyorlar. Bizim ricamız kalkınma ajansının desteklerinden azami olarak fayda sağlamak için proje üretilmesidir. Proje geliştirme noktasında kabiliyetimizi geliştirmemiz lazım." 

Karabük Valisi İzzettin Küçük de mali destek programı dahilindeki yardımların her yıl süreceğini belirterek, proje üretebilmenin önemine işaret etti. BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ise 2011 yılı mali destek programı kapsamında KOBİ´ler için 14 milyon 500 bin lira kaynak aktardıklarını kaydetti. 

Toplantıda, destek programları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. 

Tüm haberler için tıklayınız.
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et