31 Ekim 2022 - 556 Okunma

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe birimi tarafından hazırlanan ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının proje ortağı olduğu Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun görülen “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesi kapanış programı ile sona erdi.

Karabük Öğretmenevinde düzenlenen proje kapanış programına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, KOSGEB Karabük Müdürü Serhat Saygın, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Şube Müdürü Adnan Cansız,  Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren ile proje katılan okullarımızın müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

Şube Müdürü Adnan Cansız proje ile ilgili teknik bir sunum gerçekleştirdi.

Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  Kalkınma Ajansı ve AB Projeleri ile okulların ve mesleki eğitim merkezinin laboratuvarlarının makine ve ekipman ihtiyaçlarını modernize ettiklerini, teknolojik olarak yenilediklerini belirterek, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına teşekkür etti.

GÜREL: MİLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZ BÜTÇE HAZIRLIYOR, AMA BİZDE BAKKA’NIN İMKÂNLARINDAN FAYDALANMIŞ OLUYORUZ

Sözlerine projenin hayırlı olmasını dileyerek başlayan Karabük Valisi Fuat Gürel, “Projenin kaliteli hazırlanması, birçok nüfusa hitap etmesi, paydaşlık konuları çok önemli. İlimizin proje altyapısı oldukça iyi, Avrupa Birliği uyum sürecinde proje hazırlayıp kaynak sağlamak çok önemli, proje hazırlayarak kendimizi geliştiriyoruz, kurumlarımıza ve okullarımıza katkı sağlıyoruz, bu sayede öğrencilerimizin eğitimlerine, iş hayatlarına katkı sağlamış oluyoruz. Güçlü Türkiye için mesleki eğitim başlığı çok önemli, bizim esasen ihtiyacımız olan mesleki anlamda kalifiye eleman ihtiyacımız var, beşeri sermayenin çok iyi işlenerek onları istihdama, üretime katmamız gerekiyor. Meslek okullarımızın esas sorunu günceli yakalamadaki problemleri, dijital çağda yaşıyoruz, teknolojik gelişmeler çok hızlı ilerliyor. 30-40 yıllık makinelerle öğrencilerimizi eğitiyoruz, hazırlanan bu projelerle okullarımızın teknik altyapısını güçlendirmiş oluyoruz. Mili Eğitim Bakanlığımız bu konuda bütçe hazırlıyor, ama bizde BAKKA’nın imkânlarından faydalanmış oluyoruz. Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ettiğimizde binanın bile Kalkınma Ajansını destekleri ile yapılmış olduğunu gördük, ayrıca atölyeleri son derece modern, yöneticilerimiz bu tip örnekler üzerinde düşünmeliler. Projenin hayırlı olmasını diliyor, emek sarf eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte bu ve buna benzer projeler hayata geçer, öğrencilerimize modern ve kaliteli bir eğitim olanağını sunmuş oluruz" dedi.

ALTUNSU: EĞİTİM KURUMLARI İLE İŞ PİYASASININ ORTAKLIĞININ KURULMASINDAN VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ise, bölge planının Sosyal Kalkınmanın sağlanması önceliğinde yer alan İnsan kaynaklarının geliştirilmesi ve bilgi üretiminin sürdürülebilir hale getirilmesi kapsamında bu projeyi desteklemekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Altunsu konuşmasında; “Nitelikli beşeri sermayeyi geliştirmek de kuşkusuz eğitime ayrılan kaynakları daha verimli ve etkin kullanabilmek ve eğitim sisteminin tüm girdilerinin ve tüm süreçlerinin kaliteye dayalı hale getirilmesi ile mümkündür.  Bu noktada ise, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması, işgücü piyasasında yaşanan teknolojik gelişmelerin ve dijital dönüşümün neden olduğu önemli değişimleri dikkate alması ve bu piyasada ihtiyaç duyulan bilgi ve beceriler ile okulda kazandırılan bilgi ve becerilerin örtüşmesi hedeflenmelidir. Bu hedefler doğrultusunda ulusal planımızda da öngörüldüğü gibi, mesleki eğitim kurumlarımızın hem eğitmen ve hem de öğrenciler için günümüzün eğitim-istihdam ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, atölyelerinin daha etkin bir şekilde kullanılması ve müfredatlarının güncellenip iş gücü piyasası ile bağlarının güçlendirilmesi sağlanmalıdır” dedi.

BAKKA Genel Sekreteri Altunsu ayrıca, 2019-2020 SOGEP Projeleri ile bir okula ve mesleki eğitim merkezine çok önemli teknolojik yenilenme ve modern atölyeler kazandırılırken, eğitim kurumları ile iş piyasasının ortaklığının kurulmasından ve istihdama katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

 

 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et