12 Ekim 2011 - 2329 Okunma

Bartın Valiliği tarafından Bartın´ın il oluşunun 20. yılı sebebiyle 09.10.2011 tarihinde panel  düzenlendi. Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Zeki Çakan, Bartın’ın ilk Valisi Erdoğan Doğanay, Eski Milletvekilleri Pertev Aşçıoğlu, Asım Kulak ve Hacı İbrahim Kabarık, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın´da görev yapan yöneticiler ve ilgili konuklar katıldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bartın Yatırım Destek Ofisi’nin de katılımıyla gerçekleşen panel Bartın Valisi İsa KÜÇÜK’ÜN açılış konuşması ile başladı. Vali Küçük konuşmasında şunları da belirtti; “Büyümenin hantallaşmaya dönüşmemesi sağlıklı bir gelişme olması için birlikte düşünme, birlikte karar alma birlikte uygulama şart. Yönetim dediğimizde bu zaten" O bunu söyledi, bunu şöyle istedi, ben ne yapayım da karşı pozisyon alayım´ dan vazgeçmeliyiz. Hiçbirimiz diğerimizin rakibi değiliz, bütünleyicisiyiz. Bunu başardığımız zaman şehirler, iller, bölgeler ülkeler arasında kıyasıya bir rekabet yaşandığı, herkesin marka peşinde koştuğu bir dünyada marka ile var olma ve rekabet etme mücadelesi vereceğiz.

Yeterli zaman ve maddi kaynak bulunamadığı için gelecek yıllara kalan birkaç konuyu da burada bilgilerinize sunmak istiyorum. Bartın´ı Sahil Şehri yapacak İnkumu tüneli, OSB´ni büyütülerek yeni demir-çelik bölgelerine dönüştürülmesi. Bu yıl 81 il içerisinde 7. inci olan liseli gençlerimiz (Türkiye 1 .´si olması için, eğitim sektörüne daha fazla desteklenerek) Türkiye l.´ligi başarısını yakalaması. Kurucaşile ve Tekkeönü Ahşap Yat Yapımı Sanayi Bölgesinin kurulması. Bartın Irmağı ve yakın çevresinin turizm odaklı düzenlenmesi. Baraj inşaatlarının tamamlanması. Katı atık bertaraf tesislerinin yapımı.”

 

Toplantı 4 oturum halinde yapıldı

Birinci oturuma Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan başkanlığında yapılarak AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Zeki Çakan, Eski Milletvekilleri Pertev Aşçıoğlu, Asım Kulak ve Hacı İbrahim Kabarık, Eski TBMM Başkanı Cahit Karakaş katıldı. 2. Oturum Bartın’ın ilk valisi Ergün Doğanay başkanlığında yapılarak; Şehir plancısı Mehmet Çubuk, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bölüm Başkanı Mehmet Tuncer, Mete Fırıncıoğlu, Faruk Narin, B.Ü. Sosyal Bilimler Ens. Müd. Yrd. Ramazan Arslan ve eski TSO Başkanı Mehmet Kemik katıldı. 3. Oturum ise B.Ü. Eski Dekanı Metin Sarıbaş başkanlığında yapılarak oturuma; Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, B.Ü. Eski Dekanı Harzemşah Hafızoğlu, Necdet Sakaoğlu, Yrd. Dç. Şinasi Kaya, Yrd. Dç. Eray Dökü katıldı.

Son oturum olan 4. Oturum ise Turan Gökdeniz başkanlığında yapılarak oturuma; Hasan Basri Nalbant, Muzaffer Cellek, Yazar Erkan Aşçıoğlu, Ali Yıldırım ve sanat yönetmeni Zafer Gecegörür katıldı. Oturumlarda sırasıyla düşüncelerini ifade eden konuşmacılar Bartın´ın il olmadan önceki durumu, il olma sürecinde, il olduğunda yaşanan gelişmeleri ve il olduktan sonraki 20 yıl içinde yapılan yatırımları anlattı.3. ve 4. oturum birleşti. Konuşacak konuk sayısının fazla olması nedeniyle, toplantı 22-23 Ekim tarihlerinde yapılma kararları alındı.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et