27 Eylül 2011 - 2200 Okunma


İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde 22 Eylül Perşembe günü açılışı gerçekleşen ve iki gün süren konferansa 13 ülkeden akademisyen ve araştırmacılar 90’a yakın bildiri ile katılırken, konferansa bölgesel kalkınma alanında uzman 20’yi aşkın yerli ve yabancı davetli konuşmacı da iştirak etti.
Konferansa, TOBB Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Ahmet Yaman, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, diğer kalkınma ajansları temsilcileri ve yerli ve yabancı pek çok misafir katıldı. 
Konferans açılışında bir konuşma yapan Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Ahmet Yaman, Kalkınma Ajansları tarafından ilk kez düzenlenen uluslararası nitelikteki konferanstan dolayı Fırat Kalkınma Ajansına teşekkürlerini sunarken, Ajanslar ile uygulanan bölgesel kalkınma yaklaşımının iç dinamiklerin değerlendirilebilmesi ve yönetişimin sağlanması açısından önemine işaret etti.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Ajansların en önemli katkısının kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki birlikteliği sağlamak olduğunu belirtti. Özel sektörün yerel kararlarda katılımcılığının önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, bölge insanının zekası ve girişimci ruhu ile Ajans desteklerinden yararlanarak pek çok şeyi başarabileceğini ifade ederek ülkemiz için kadın ve genç girişimcilerin önemine de vurgu yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından “Bölgesel Kalkınmaya Küresel Bakış” oturumu ile çeşitli uluslararası örgütlerin bölgesel kalkınma konusuna bakış açıları ve "en iyi uygulamalar" yansıtıldı. Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran tarafından yönetilen oturumda Kalkınma Bakanlığı temsilcisi Sn. Murat Kara, OECD Bölgesel Kalkınma Politikası Departmanı Başkanı Sn. Joaquim Oliveira Martins, İslami Kalkınma Bankası’nın Orta Asya ve Avrupa Departmanı’nın yöneticisi Sn. Hikmat Aliyev, Avrupa Komisyonu’nun bölgesel politikadan sorumlu genel direktörlüğünde görev yapan Sn. Inguna Kramina ve Avrupa’daki turizm ve bölgesel kalkınma politikaları üzerine çalışan Prof. Dr. Henrik Halkier´in sunumları yer aldı.
BAKKA uzmanlarından Çiğdem Çörek´in de "Endüstri Miraslarının Bölge Kalkınmasındaki Rolü: Zonguldak Lavuar Alanı Örneği" konulu bildirisini sunduğu program, 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenen bölge gezisi programıyla sona erdi.
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et