24 Ocak 2022 - 5028 Okunma

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’nın (SOGEP) hedefi uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmaktır.

Program öncelikleri:

Öncelik-1: İstihdam Edilebilirliği Artırmak

Öncelik-2: Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik

Öncelik-3: Sosyal İçerme

Öncelik-4: Sosyal Sorumluluk

Program kapsamında proje bütçesinin KDV dâhil asgari 1 Milyon TL olması gerekmektedir. Destek oranı kar amacı gütmeyen başvuru sahipleri azami %90, kar amacı güden başvuru sahiplerinin sosyal sorumluluk projeleri için azami %50 olarak belirlenmiştir. Proje uygulama süresi azami 18 aydır. Program bilgi notunda tanımlanan kar amacı gütmeyen ve güden paydaşların başvurularına açıktır.

Program kapsamında 25/02/2022 saat 16.00’a kadar hazırlanan yazılım üzerinden ön başvuru alınacak olup, ilk değerlendirme neticesinde kısa listeye alınacak projeler özelinde proje geliştirme çalışmaları yürütülecek ardından Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri için 4’er asil proje seçilerek nihai başvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulacaktır.

Projenizi hazırlarken aklınıza takılan sorularınız için ve proje kurgunuzu oluşturmak noktasında yardıma ihtiyaç duyduğunuzda pyb@bakka.gov.tr mail adresi üzerinden Program Yönetim Birimi personeli ile iletişim kurabilirsiniz.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Usul ve Esasları için tıklayınız.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Programa ön başvuru yapmak için tıklayınız.

SOGEP bilgilendirme ve eğitim toplantısı sunumu için tıklayınız.

SOGEP Bilgi Formu (Açıklama Notlu Başvuru Formu) matbu şablonu için tıklayınız.

Genç istihdamı teması ile projenin arka planı ve müdahale gerekçesi için faydalanılabilecek kaynaklar için tıklayınız.

Başvuru Sahibi Yetkilendirme Belgesi için tıklayınız.

Proje Ortağı Yetkilendirme Belgesi için tıklayınız.

Beyannameler için tıklayınız.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et