03 Ocak 2022 - 597 Okunma

Ajansımız desteğiyle tamamlanan ve açılışı 15 Kasım 2021 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesinin “İstihdama Açılan Kapı: Mesleki Eğitim Merkezi” isimli projesinin kapanış toplantısı Yenice Ihlamur Terasta gerçekleştirildi. Etkinliğe Yenice Kaymakamı Yasin Erdem, Ajans Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda okullarının projelerle ismini duyurduğunu ifade eden Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, “Ciddi eksikliklerimiz vardı ama BAKKA'nın destekleriyle atölyelerimizi okulumuza kazandırmış olduk. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Kalkınma Ajansları olarak gençlere yönelik desteklerin devam edeceğini belirten BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, “Yenice, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden birisi ve Ihlamur Teras da ekoturizm konusunda örnek gösterilebilecek bir tesis konumunda bulunuyor. Burada bulunmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Mesleki eğitim konusunu çok önemsiyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüü koordinasyonunda çalışan Kalkınma Ajansları olarak Türkiye’nin her yerinde mesleki eğitime yönelik projelere destek veriyoruz. 2022 yılında da gençlerimize yönelik desteklerimiz devam edecek. Proje kapsamında kurulan atölyelerin Yenicemize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Yenice’de olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek ilçenin akademik başarıda çok iyi bir yerde olduğunu vurguladı.

Yenice Kaymakamı Yasin Erdem ise “Burada en önemlisi siz öğrencilerimizin mücadele ruhu, bizim devlet olarak ciddi yatırımlar yaptığımıza inanıyorum.  BAKKA’nın destekleri ile kurulan bu atölyelerde artık üretim sizlerin elinde. Öğrencilerimizin çalışması ve öğretmenlerimizin de desteğiyle çok daha güzel işler yapacağız.” dedi.

Kapanış toplantısı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

PROJE İLE İLGİLİ DETAYLAR

Proje, bölgemizde mobilya ve metal sektörünün profesyonel eğitime yönelik ihtiyaçlarını karşılarken kurulan atölyelerde verilen nitelikli eğitim sonucunda da işsizliğe çözüm üretmesi bakımından kalkınma hedefleri ile doğrudan ilgilidir. Zira gerçekleştirilen proje, Filyos Vadisi yatırımları ile bölgede oluşacak ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca öğrencilerin ve kursiyerlerin mesleki yeterliliklerinin arttırılmasıyla da sektörde, ara eleman değil “aranan” eleman olmalarına katkı sağlanacaktır.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et