05 Eylül 2011 - 2161 Okunma


Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı(ÇEKÜL) Yüksek Danışma Kurulu(YDK) üyesi ve eko turizmi uzmanı Dr. Yusuf Örnek, Almanya’da 14-49 yaş grubu düzenli seyahat yapan 8 bin turist üzerinde yaptıkları anket çalışmasında yüzde 18′nin Türkiye’de veya başka bir ülke köyünde tatil yapmayı istediklerinin ortaya çıktığını açıkladı.

Dr. Yusuf Örnek, Anadolu’da çevre, bitki örtüsü zenginliğini, sivil mimari ve doğal yapısı muhafaza eden yüzlerce köyün kültür turizmine elverişli olduğunu belirtti.
 
Tarihi Kentler Birliği(TKB)’nin Antalya’nın Manavgat ilçesi Kumköy Beach Hotel’de yapılan Side Semineri’nde ‘Türkiye’de Kültür Turizmi ve Köylerin Yaşamdaki Yeri’ konulu konuşma yapan Örnek, özellikle Torosların eteğindeki çoğu köylerin kültür turizmine çok uygun olduğunu kaydetti.
 
Dünyada en fazla tatil yapma kültürüne sahip milletin Almanlar olduğunu söyleyen Yusuf Örnek, 80 milyon nüfuslu ülkenin 60 milyonunun her yıl düzenli bir şekilde tatil yaptığını dile getirdi. Anadolu’nun her hangi bir köy evinde tatil yapmak isteyen turist sayısının 10 milyonluk sayıya tekabül ettiğine dikkat çeken Örnek, bunun turizmciler tarafından çok iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Dr Yusuf Örnek, “Torosların eteğindeki dağ köylerindeki gençler sahildeki otellere çalışmaya geldi, köylerimiz boş kaldı. Aslında kültür turizminin canlandırılacağı yerler köylerimiz. Anket çalışmamızda turistlerin yüzde 55′i bir köy evinde aile ile birlikte 4-7 gün arası kalabileceğini belirtiyor. Köy turizmini tercih eden turistlerin yüzde 90′nı entelektüel, gelir seviyesi yüksek ve paralı turistler. Haftalık tatil harcaması ise ortalama 2 bin 500 euro.” diye konuştu.

Kaynak:  http://www.marka.org.tr/habergoster.asp?haberid=727
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et