25 Mart 2011 - 2242 Okunma

 

T.C.
 

BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI

 

BASIN BİLDİRİSİ

 

25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 17’nci maddesinin 30’uncu fıkrası şu şekildedir:

 

a) Kalkınma ajanslarının, 25/1/2006 tarihli ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun gereğince il özel idareleri ve belediyeler ile sanayi ve ticaret odalarından olan ve 31/12/2010 tarihi itibarıyla ödenmesi gerektiği halde bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan alacak asıllarının tamamı ile bu alacaklara hesaplanan gecikme zammı, gecikme faizi, faiz gibi fer’i alacaklar yerine bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın, bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar alacaklı kalkınma ajanslarına başvuruda bulunulması ve ödenmesi gereken tutarın ilk taksiti bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere ikişer aylık dönemler halinde azami onsekiz eşit taksitte tamamen ödenmesi şartıyla bu borçlara hesaplanan gecikme zammı, gecikme faizi, faiz gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir.

 

b) Bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce dava konusu edilmiş ve/veya icra takibi başlatılmış alacaklar için, borçlunun bu fıkra hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunması halinde dava ve icra takipleri durdurulur. Bu takdirde borçluların mahkeme ve icra masrafları ile vekâlet ücretini ilk taksit tutarı ile birlikte ödemeleri şarttır.

 

c) Bu fıkra hükmünden yararlanarak ilk taksiti ödeyen il özel idareleri ve belediyeler ile sanayi ve ticaret odaları, kalkınma ajansları tarafından sağlanan desteklerden faydalanabilir.

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının, il özel idareleri ve belediyeler ile sanayi ve ticaret odalarının yararlanıcı olabilecekleri mali destek programları için başvuru rehberlerinde yönetmelik gereği il özel idareleri, belediyeler ve sanayi ve ticaret odalarının “5449 sayılı Kanunun 19. maddesinin (d ve e) bendinde belirtilen bütçe paylarını Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na aktarmadıkça ve bunlarla ilişkili varsa diğer bütün mali yükümlülükleri tamamen yerine getirmedikçe, proje veya faaliyet desteğine başvuramayacakları” şartı yer alacaktır.

 

6111 sayılı Kanunla, TR81 (Zonguldak, Bartın, Karabük) Bölgesinde bulunan İl Özel İdareleri, Belediyelerin ve Ticaret ve Sanayi Odalarının Ajansımıza olan katkı payı borçlarını yapılandırma hakkı getirilmiştir.

 

İlgili kuruluşların kanunla öngörülen süre içerisinde ajansımıza başvurması halinde, 31/12/2010 tarihine kadar ajansımıza ödenmemiş olan borçlarına, vade tarihinden itibaren TÜİK tarafından yayımlanan TEFE/ÜFE oranında aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarların eklenmesi ile oluşacak borç tutarı, kanunda öngörülen aralıklarda taksitlendirilerek tahsil edilecektir.

 

Ajansa olan katkı payı borçlarını kısmen veya tamamen ödemeyen İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Ticaret ve Sanayi Odaları Ajansımızın desteklerinden faydalanamayacak ve söz konusu borçlar kaynaktan kesme yolu ile tahsil edilecektir.

 

Kamuoyuna duyurulur.

 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et