23 Mart 2011 - 1914 Okunma

Bartın Genç İşadamları Derneği Ortak Akıl Toplantılarının 4.sünü düzenledi. Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıda Tugik Genel Başkanı Erkan Güral, Bartın Giad Derneği Başkanı Sinan Kireç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Dünya Gazetesi yazarları Osman Arolat ve Rüştü Bozkurt konuşma yaptı. 
 

Bartın Genç İşadamları  Derneği (Bartın Giad) Ortak Akıl Toplantılarının 4.sünü 19 Mart 2011 Cumartesi saat 14.00´da Bartın  Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda gerçekleştirdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıya konuşmacı olarak Dünya Gazetesi yazarları yazarları Osman Arolat ve Rüştü Bozkurt katıldı.

Toplantıda söz alan Bartın Belediye Başkanı Akın kentin Liman ve sanayi gelişimi üzerinde bir konuşma yaparken 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında yaşanan sıkıntılardan söz etti. Dünya Gazetesi yazarı Osman Arolat Kalkınma Ajanslarının artılarını ve eksilerini değerlendirdi. Yazar Rüştü Bozkurt ise, “Türkiye, Selçuklu dönemi, Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet döneminde hiçbir zaman hiçbir tarihinde bu gün yakaladığı fırsatı yakalayamamıştır. Türkiye bugün gerçekten bin yılın fırsatını yakalamış bir ülkedir. Ekonomi kitaplarını okursanız görürsünüz ki Türkiye için şunu yazar; sanayi devrimini kaçırmış en tipik ülkelerden biri” dedi. Dernek Başkanı Sinan  Kireç ise “Nüfus projeksiyonu ve su kaynaklarımızın varlığı bahane edilerek şehrin gelişme hakkı durdurulmak isteniyor. Derneğimiz bu konuda ortak hareket etme çağrısında bulunmaktadır” diye konuştu. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel toplantıda Ajansın yapısı  çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın gerçekleştirdiği çalışmalar,hazırladığı bölge planı ve çıkmış olduğu proje teklif çağrısı hakkında bilgi veren Tezel ayrıca 2011 yılında Ajansın yapacağı faaliyetlere dair bir bilgilendirme yaptı.

Konuşmalardan sonra soru cevap kısmına geçildi ve toplantı verilen plaketlerle sona erdi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et