18 Mayıs 2012 - 2488 Okunma

 "2011 YILI SOSYAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMİ TOPLANTISI"

 

Ajansımız İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi tarafından 2011 Yılı SOSYAL Mali Destek Programı Uygulama Sürecinin anlatıldığı Proje Uygulama Rehberi eğitimi, Satın Alma Rehberi eğitimi ve Görünürlük ve Tanınırlık Rehberi eğitimi düzenlenecektir. Söz konusu toplantı  22 Mayıs 2012 Salı günü saat 10:00’da ZONGULDAK Bakacakkadı 100.yıl Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek olup, sözleşme imzalayan tüm sosyal kurumlarımızın katılımı zorunludur.

 
Toplantıda projelerin izlemesinden sorumlu personelin tanıtımı, katılımcılara dağıtılan dokümanların tanıtımı, sözleşme ve eklerinin açıklanması, dikkat edilmesi gereken önemli başlıklar olan genel ve idari hükümler, mali hükümler, ödeme prosedürleri, sözleşme değişikliği ve feshi koşulları, izleme ve ödeme süreçleri vurgulanarak proje döngüsünün kısa tanıtımı, proje uygulamasının sürekli izlenmesinin amaçlarının açıklanması, izleme araçlarının ve faaliyetlerinin ayrıntılı bir şekilde açıklanması, erken uyarı, düzeltici tedbirler ve usulsüzlük prosedürlerinin açıklanması, satın alma süreçlerinin açıklanması yapılacaktır.

 
Eğitimin devamında ise satın alma usul ve esasları, temel satın alma kuralları, satın alma yöntemleri (ihale usul ve esasları), şartname hazırlama, satın alma işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek olan sıkıntıların çözümüne yönelik uyarı ve bilgilendirmeler yapılacaktır. Eğitimin son kısmında ise proje kapsamındaki faaliyetlerin görünürlük esaslarının anlatılması hedeflenmektedir.
 
Toplantıya katılım sağlanması proje faaliyetlerinin belirlenen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirilmesi ve imzalanan/imzalanacak olan destek sözleşmesi kapsamında taahhüt edilen destek miktarının alınabilmesi için temel koşuldur. Aksi takdirde, söz konusu faaliyetlerin (uygulama ve satın almaların) eksik ve hatalı yapılmasından dolayı ortaya çıkabilecek olan sorunlardan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı sorumlu olmayacaktır.
 
Toplantıya ilişkin TÜM SUNUMLARI ve gündemi ekte bulabilirsiniz !!! 
 
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et