17 Mayıs 2012 - 2138 Okunma

BAKKA İzleme ve Değerlendirme Birimi tarafından 2011 Yılı Mali Destek Programı Uygulama Sürecinin anlatıldığı proje uygulama eğitimleri 15 Mayıs Salı günü Zonguldak Bakacakkadı 100.yıl Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 

Toplantıda açılış konuşmasını İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi Başkanı Hakkı Yavuz TOPLU gerçekleştirerek sözleşmelerde dikkat edilmesi gereken önemli başlıklar, genel ve idari hükümler, yaşanan süreçteki yol haritası hakkında bilgiler verdi. Yararlanıcılara analitik bilgileri ve bazı hususları da tahtada örneklerle anlattı.

Proje Uygulama Rehberi Eğimi kısmında da İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi uzmanı Fethullah TATLILIOĞLU katılımcılara verilen rehberlerin ve diğer dokümanların tanıtımı, sözleşme ve eklerinin açıklanması, mali hükümler, ödeme prosedürleri, sözleşme değişikliği ve feshi koşulları, izleme ve ödeme süreçleri hakkında bilgiler verdi. Proje uygulamasının sürekli izlenmesinin amaçları, izleme araçlarının ve faaliyetlerinin ayrıntılı bir şekilde açıklaması, erken uyarı, düzeltici tedbirler ve usulsüzlük prosedürleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca uygulamalı örneklerle de farklı eğitim metotlarıyla yararlanıcıların yol haritasını anlattı.

Eğitimin devamında ise İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi uzmanı Abdülmelik KOÇİN satın alma usul ve esasları, temel satın alma kuralları, satın alma yöntemleri (ihale usul ve esasları), şartname hazırlama, satın alma işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek olan sıkıntıların çözümüne yönelik uyarı ve bilgilendirmelerde bulundu.

Eğitimin son kısmında ise İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi uzmanı İsmail GÜRSOY proje kapsamındaki faaliyetlerin görünürlük esasları hakkında görsel bir sunum gerçekleştirdi. Daha önce Ajansımızdan destek alan firmaların tabelaları, katalogları, broşürleri, ilanları vb. görünürlük faaliyetleri gösterildi.

Tam gün boyunca süren toplantı soru-cevap ve dilek- temenni kısmıyla son buldu.

2011 Yılı SOSYAL KALKINMA MDP Sürecinin uygulama eğitimleri ise  22 Mayıs 2012 Salı günü saat 10:00’da Zonguldak Bakacakkadı 100.yıl Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek olup, sözleşme imzalayan tüm sosyal proje imzalayan kurumlarımızın katılımı zorunludur.
 
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et