04 Temmuz 2022 - 572 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tecrübe paylaşımı yaparak Dış Ticaret İstihbarat Danışmanlığı Eğitimi Programına başladı.

TR81 Düzey 2 Bölgesinde ihracat kapasitesinin geliştirilmesine önem veren ajansımız, ihracat yapan veya ihracata başlayacak olan işletmelerin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişimini sağlamak, doğru ve güvenilir ticari bilgi kaynaklarına ulaşabilmek için bölge Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde ticari istihbarat faaliyetlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Kalkınma Ajansları arasında yakın işbirliği ve tecrübe paylaşımının gerek bölgesel gerekse de ulusal anlamda kalkınma çalışmalarına vereceği katkı önemli olduğundan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile pilot çalışma planlandı.

Bu kapsamda bölgemizde Ticaret ve Sanayi Odaları personeline yönelik planlanan yarım günlük teorik eğitimin akabinde Ticaret ve Sanayi Odalarınca belirlenen pilot işletmelere yönelik uygulamalı ticari istihbarat danışmanlığı yapılmaya başlandı.

4 Temmuz’da başlayan Teorik eğitim sonrası, 7 Temmuz’a kadar Zonguldak, Bartın, Karabük illerimizde danışmanlık faaliyetlerine devam edilecek.  

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et