10 Kasım 2010 - 1936 Okunma

BAKKA 2010 yılı Mali Destek Programı, Karabük Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı 5 Kasım 2010 Cuma günü yapıldı 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2010 yılı “İşletmelerin Ekonomik Gücünü ve Rekabet Kabiliyetini Arttırmaya Yönelik Mali Destek Programı” açılış ve bilgilendirme toplantılarının Karabük ayağı 5 Kasım 2010 Cuma günü saat 14:30’da Yenişehir Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda kürsüye ilk olarak Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan çıktı. Baylan yaptığı konuşmada Karabük’ün özellikle KOBİ’lere dönük teşviklerden faydalanmakta geri kaldığını, BAKKA tarafından hazırlanan mali destek programının bu açıdan çok önemli olduğunu belirtti. BAKKA tarafından sağlanan kaynaklardan yararlanmak konusunda Karabüklülere önemli bir rol düştüğünü ifade eden Baylan, Karabük’ün her geçen gün daha da büyüyen bir merkez olduğunu ve bu büyümenin farkına varılması gerektiğini söyledi. Baylan sözlerini bu tip toplantılara duyarlı olunması gerektiğini ifade ederek bitirdi.

Karabük TSO Başkanı Pehlivan Baylan’dan sonra kürsüye gelen Karabük Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili İzzettin Küçük, BAKKA’nın Mali Destek Programı kapsamında 11 milyon TL’lik bir kaynağın söz konusu olduğunu söyleyerek bu miktarın üç ildeki KOBİ’ler için iyi bir miktar olduğunu belirtti. 90 günlük bir sürecin sonucunda dağıtılacak bu kaynağın iller bazında nasıl paylaşılacağının iller bazında sahiplenmeyle yakından ilişkili olduğunu ifade eden Küçük, projeler için ciddi bir beyin fırtınasına ihtiyaç duyulduğunu, BAKKA tarafından Mali Destek Programı kapsamında ilan edilen rekabet gücünü arttırmak, ihracat kapasitesini geliştirmek gibi önceliklerin özel önem taşıdığını vurguladı. Çalışmaların bu noktaya gelmesinde başta valiler ve belediye başkanları olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerinin büyük emeği olduğunu ifade eden Küçük, sözlerini “özellikle Sayın Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyorum,” diyerek bitirdi.

Karabük Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili İzzettin Küçük’ün konuşmasının ardından BAKKA tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösterildi. Tanıtım filminin ardından kürsüye gelen BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, 2010 yılı “İşletmelerin Ekonomik Gücünü ve Rekabet Kabiliyetini Arttırmaya Yönelik Proje Teklif Çağrısı” ile ilgili bir sunum yaptı. Tezel, sunumunda proje teklif çağrısı süresince Ajans tarafından izlenecek yöntemin yanı sıra başvuru sahiplerinin dikkat etmesi gereken hususların altını çizdi.

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel’in sunumunun  ardından BAKKA tarafından proje teklif çağrısı süresi boyunca yerel ve ulusal medyada yayınlanmak üzere hazırlatılan reklam filmi katılımcıların beğenisine sunuldu.

Daha sonra kürsüye gelen BAKKA Proje Yönetim Birimi Koordinatör Vekili Mete Kaan Namal’ın katılımcılardan gelen soruları yanıtladığı soru-cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et