04 Kasım 2010 - 2297 Okunma

´İşletmelerin Ekonomik Gücünü ve Rekabet Kabiliyetini Arttırmaya Yönelik Mali Destek Programı´ Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı 3 Kasım 2010 Çarşamba günü gerçekleştirildi. 
 

Devlet  Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz´ın katılımlarıyla saat 14:30´da Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Bartın Valisi İsa Küçük, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Zonguldak Valisi Erdal Ata yaparken, ardından Bartın Valisi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı İsa Küçük konuşma yaptı. Bartın Valisi Küçük, “Ajansımızın katılımcılık ilkesini esas alarak hazırlamış olduğu bölge planında sürdürülebilir ekonomik kalkınma hedeflenmektedir. Bu kapsamda planda vurgulanan temel husus madenciliğe ve demir-çelik endüstrisine bağlı gelişme sergileyen bölgedeki ekonomik yapının yanında diğer sektöründe geliştirilerek istihdam alanlarının oluşturulması bölgede önemli bir sorun olan istihdam ve göç sorununa kalıcı çözümler getirecektir” dedi.

Açılış ve Bilgilendirme toplantısında konuşan Bakan Yılmaz, bölgelerin kalkınmasında yerel dinamiklerin harekete geçirilmesinin önemine değinerek bu anlamda ajansların kaldıraç görev yaptıklarını belirtti.

Bakan Yılmaz  "Şu an ilan ettiğimiz tekliflerde öncelikli olarak planlar rehber olacaktır.Eskiden biz Ankara’dan vizyonu söylüyorduk. Şimdi yerel ajanslar kendi uzmanlarını kendileri belirliyor. Burada bir deniz var. Filyos vadisi gibi bir değeriniz var. Bu bölgede bulunan insanların  fikir oluşturması değil, proje üretmesi gerekmektedir. Bölgenize sahip çıkma adına yeni projeler üretip, bizlere sunacaksınız. Diğer bir konu ise, vizyonda girişimciliğin altı çiziliyor. KİT dışı özel girişimciliğin gelişmesi lazım. Bölgede sadece bir yada iki sektöre dayalı olursa o bölge risk altında olur. Bir bölgede de sorun olursa orada olumsuzluk olduğu zaman bütün bölge ondan etkilenir. Kırsal kalkınmanın oluşması için ortak akıldan hareketle sizin belirlediğiniz yöntemlerlebölgeye hizet verecek. O anlamda proje hazırlayanlar rehberleri iyi incelesin. Ajanslar bir anlamda proje yapabilme kabiliyetinin artırılmasını da sağlamaktadır. Ajanslara gelen projeler dış uzman olan 2 kişi tarafından objektif şekilde incelenecek. Aralarından kaliteli olan projeler seçilecek. Bölgelerde proje fikri çok. Ama bunlardan kaç tanesini sahada çalışarak gerçek anlamda projeye dönüştürüyoruz. Herşey fikirle başlar. Ama bir fikirde tek başına proje oluşturmaz. Uzman insanlara danışmanız lazım. Gerçek anlamda proje üretimine ajansımız katkıda bulunacaktır." dedi.

 

Kaynak: http://zirvegazetesi.com/haber_oku.asp?id=5919 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et