04 Eylül 2020 - 925 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak faaliyetlerin yanında bölge paydaşlarının hizmetlere kolay ve hızlı erişmesini sağlayacak yönde de çalışmalar yapılmaktadır.

Bu kapsamda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında imzalanan protokol ile Bartın’dan sonra Zonguldak ve Karabük Yatırım Destek Ofisleri de Bilgi ve Doküman Birimi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu doğrultuda, Yatırım Destek Ofisleri sınai mülkiyet bilincinin bölgemizde arttırılmasına hizmet edecektir.

Türk Patent ve Marka Kurumu sınai mülkiyet bilincini toplumun bütün kesimlerinde artırarak, sınai mülkiyet haklarının etkin korunmasına ve ticarileştirilmesine katkı sağlayarak ve uluslararası platformlarda etkin rol oynayarak Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda ülkemizin ekonomik ve teknolojik gelişimine hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Taşra teşkilatı bulunmayan kurum Türkiye gibi büyük bir coğrafyada bilgi ve doküman birimleri açarak bu birimler aracılığıyla bilginin yayılımını ve işlerin yerelleşmesini, hizmetlerin doğrudan sınai mülkiyet ilgililerine ulaştırılmasını sağlamaktadır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et