07 Ekim 2010 - 2156 Okunma

İki sektör özelinde yapılan bu çalışma, gelecekteki araştırmalarımız ve çalışmalarımız için geniş kapsamlı bir araştırmanın ve saha çalışmasının yapılabilmesine olanak vermesi bakımından önem arz etmektedir.

KOBİ´lerin önemi hem ulusal hem de bölgesel anlamda gün geçtikçe artmaktadır. KOBİ´ler gerek gelişmiş ülkelerde gerekse gelişmekte olan ülkelerde sanayinin ciddi bir bölümünü oluşturur hale gelmişlerdir. Esnek yapıları ile ekonomiye katkı sağlayan, istihdamın ve üretimin büyük bölümünü gerçekleştiren KOBİ´lerin kalkınmasını sağlamadan, ekonominin bütününün kalkınmasının mümkün olmadığı açıktır.

KOBİ´lerin gelişmesine yönelik uygulanabilir politika ve programların oluşturulması gerekliliği, bu alanda detaylı araştırma ve değerlendirmelerin yapılması gerçeği ile kurumları karşı karşıya bırakmaktadır. Bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacını taşıyan Kalkınma Ajanslarının, bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapmak görevleri arasındadır.

Bu çalışma, TR81 Düzey2 Bölgesinde konumlanmış olan ve mobilya ve orman ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ´lere yönelik olarak yapılmıştır. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın bölgede mali destek sunabileceği firmaların mevcut durumlarını saptamak, aynı zamanda firmaların hem kendileri hem de genel konjonktür hakkındaki beklentilerini ortaya koymak amaçlanmıştır.

Temmuz 2010´da uygulanan ve iki sektör özelinde yapılan bu çalışma, gelecekteki araştırmalarımız ve çalışmalarımız için geniş kapsamlı bir araştırmanın ve saha çalışmasının yapılabilmesine olanak vermesi bakımından önem arz etmektedir.

Rapora aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et