19 Aralık 2019 - 1122 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılı teması olarak ilan edilen “Mesleki ve Teknik Eğitim” faaliyetleri kapsamında,  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından “Siber Vatan” Projesi geliştirildi. İlk olarak Zonguldak ilinde pilot uygulaması hayata geçirilen proje ile Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında yetişmiş siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması hedeflendi.

Bu hedef doğrultusunda paydaş kurumlar tarafından sağlanan teknik destekler, sürdürülen eğitimler ve öğrencilerin özverili çalışmaları ile siber güvenlik kültürü oluşturulmaya, Siber Güvenlik öğrenci kulüpleri kurularak proje çalışmalarına başlandı. Ayrıca lise ve üniversite düzeyinde kurulan takımlar ile yerel ve ulusal yarışmalara katılım sağlanarak önemli dereceler elde edildi.

Son olarak, 12-15 Aralık 2019 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ve Siber Kümelenme organizasyonunda Elazığ ve Zonguldak’ta “Cyber Anadolu Siber Güvenlik CTF (Capture The Flag)” etkinliği düzenlendi.  Ev sahipliğini BAKKA’nın üstlendiği programın Zonguldak ayağında Cyber Think eğitmenleri tarafından verilen siber güvenlik eğitimi başarıyla tamamlanarak iki il aynı CTF yarışmasına katılım sağladı.

Düzenlenen CTF yarışması, Zonguldak ekibinin başarısı ile sonuçlandı

Zonguldak ve Elazığ ekiplerinin karşılaştığı CTF etkinlik, Zonguldak Karaelmas Siber Güvenlik Takımı’nın başarısıyla sonuçlandı. 2020 yılı Haziran ayındaki Türkiye finalinde Zonguldak adına Karaelmas Siber Güvenlik Takımı üyeleri yarışacaklar.

Siber Vatan çalışmaları devam ediyor

BAKKA koordinasyonunda gerçekleştirilen siber güvenlik çalışmaları, Siber Vatan markası altında 2020 yılında Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde devam edecek.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et