12 Ocak 2023 - 2192 Okunma

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’nın (SOGEP) hedefi uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmaktır.

Program öncelikleri:

Öncelik-1: İstihdam Edilebilirliği Artırmak

Öncelik-2: Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik

Öncelik-3: Sosyal İçerme

Öncelik-4: Sosyal Sorumluluk

Proje bütçesinin KDV dâhil asgari 1 Milyon TL olması gerekmektedir. Destek oranı; kar amacı gütmeyen başvuru sahipleri azami %90, kar amacı güden başvuru sahiplerinin sosyal sorumluluk projeleri için azami %50 olarak belirlenmiştir. Proje uygulama süresi azami 18 aydır. Program bilgi notunda tanımlanan kar amacı gütmeyen ve güden paydaşların başvurularına açıktır.

Program kapsamında 31/01/2023 saat 16.00’a kadar www.bakka.gov.tr adresi üzerinden ön başvuru alınacak olup ilk değerlendirme neticesinde kısa listeye alınacak projeler özelinde proje geliştirme çalışmaları yürütülecektir. Daha sonra Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri için 2’şer proje seçilerek nihai başvurular Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulacaktır.

Programa ilişkin potansiyel başvuru sahiplerine yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısı gerçekleştirilecektir. 19 Ocak 2023 tarihinde çevrim içi gerçekleştirilecek 2023 Yılı SOGEP Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısına ilişkin katılım bilgileri aşağıda sunulmaktadır:

Tarih: 19 Ocak 2023 / 09:30

Bağlantı adresi: https://bakka.bipmeet.com/mzmt-hid-yyu (Ses ve görüntü paylaşımında sorun yaşanmaması adına tarayıcınızda https://bakka.bipmeet.com adresini güvenilir adres işaretlemeniz, kamera ve mikrofon izni vermeniz önerilmektedir.)

Projenizin hazırlık sürecinde ihtiyaç duyulması durumunda skb@bakka.gov.tr mail adresi üzerinden Sürdürülebilir Kalkınma Birimi personeli ile iletişim kurabilirsiniz.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

  • Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Usul ve Esasları için tıklayınız.
  • Programa ilişkin bilgi notu için tıklayınız.
  • Programa ön başvuru yapmak için tıklayınız.  (Son tarih: 31 Ocak 2023 16.00 )
  • SOGEP Bilgi Formu (Açıklama Notlu Başvuru Formu) matbu şablonu için tıklayınız.
  • Genç istihdamı teması ile projenin arka planı ve müdahale gerekçesi için faydalanılabilecek kaynaklar için tıklayınız.
  • Başvuru Sahibi Yetkilendirme Belgesi için tıklayınız.
  • Proje Ortağı Yetkilendirme Belgesi için tıklayınız.
  • Beyannameler için tıklayınız.
  • SOGEP bilgilendirme ve eğitim toplantısı sunumu için tıklayınız. 
Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et