21 Eylül 2022 - 762 Okunma

TR81 Düzey 2 Batı Karadeniz Bölgesinde yerleşik işletmelerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaştıkları verimlilik, teknolojik dönüşüm ve uluslararasılaşma çalışmalarına mentorluk/danışmanlık sağlanması amacıyla 31 Mayıs 2022 tarihinde 2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı ilan edilmiştir. Bu kapsamda “İhracat Odaklı Dış Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi, Üretim ve Hizmet Süreçlerinin Geliştirilmesi, Üretici Kooperatif ve Birliklerin Geliştirilmesi programın öncelikleri olarak belirlenmiş olup desteklenecek projeler ile bölgesel kalkınmaya katkı sunmak hedeflenmiştir.

Program doğrultusunda Temmuz-Ağustos döneminde Ajansımıza 6 adet proje başvurusu sunulmuştur. Başvurular arasından 1 proje ön inceleme aşamasında başarısız değerlendirilmiştir. Değerlendirmesi yapılan 5 projeden 3 adedi zorunlu alt ve toplam eşik puanların üzerinde puan alarak başarılı olarak değerlendirilmiştir.

Başarılı bulunan proje teklifleriyle sözleşmeler, bu ilanın ajans internet sitesinde yayınlanmasından itibaren başvuru sahiplerince başvuru formu ve ekinde sunulan destekleyici belgeler ile sözleşme belgelerinin aslı veya onaylı suretinin Ajansa sunulmasını şartıyla en geç on iş günü içinde imzalanır.

Başvuru sahiplerinin proje tekliflerinin matbu başvuru dosyasını (paraflı, imzalı, mühürlü/kaşeli olacak şekilde başvuru formu, Ek-A ve Ek-B ile diğer destekleyici belgeler) ve sözleşme belgelerini (Kimlik Beyan Formu ve Beyanname) ajansa teslim etmeleri ve sözleşme imzalanması için son tarih 5 Ekim 2022’dir.

BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı tarafından imzalanacak sözleşmeler için toplu imza töreni tarihi bilahare bildirilecek olup destek almaya hak kazanan başvuru sahiplerinin gerekli evrakları mümkün olan en kısa sürede Ajansa teslim etmeleri önerilmektedir.

Başvuru sahiplerinin sözleşme evraklarını sunmaması, eksik sunması veya sözleşme imzalamak üzere Ajansa başvurmaması halinde başka herhangi bir işleme gerek kalmadan destek kararı iptal edilecektir. Mevzuat gereğince sözleşme imzalamaktan feragat eden veya süresi içerisinde evraklarını tamamlayamayan projelerin başvuru sahipleri aynı faaliyet için 1 yıl boyunca ajansa tekrar başvuruda bulunamazlar. Bu süre zarfında, mücbir bir sebepten ötürü sözleşme imzalamaya gelemeyeceğini bildiren sözleşme sahiplerine on gün ilave süre tanınabilir.

Başarılı bulunan proje sahiplerine KAYS üzerinden sözleşmeye davet bildirimi gönderilecektir. Proje sahiplerinin sözleşme evraklarını (Kimlik Beyan Formu ve başvuru rehberi ekinde sunulan matbu beyanname) öncelikle KAYS’a yüklemeleri ve 1 asıl 1 kopya halinde hazırlayarak sözleşme imzalamak üzere bildirilen tarihte Ajansa sunmaları gerekmektedir.

Sunulan belgelerin gerçeğe aykırı yahut KAYS’ta yer alan bilgi ve belgelerden farklı olması durumunda başvuru sahibiyle sözleşme imzalanmaz.

Ajans genel sekreteri tarafından onaylanan nihai liste aşağıda verilmiştir.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

BAKKA 2022 YILI YÖNETİM DANIŞMALIĞI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

TEMMUZ-AĞUSTOS DÖNEMİ BAŞARILI PROJE LİSTESİ

 

REFERANS NO

BAŞVURU ADI

BAŞVURAN KURUM

TR81/22/YTD/0002

Alternatif Tağşiş Tespit Yöntemleri ile Çaycuma Manda Yoğurdunun Kalitesini ve Pazar Payını Artırıyoruz

Alipapila Gıda San.Tic.A.Ş

TR81/22/YTD/0005

Tam Panoramik Gaz Maskesi Projesi

M.F.A İş Güvenliği Medikal Tekstil İmalat Tic.San.Ltd.Şti

TR81/22/YTD/0007

Dokumadan Tasarıma: Eflani Çember Bezi Markalaşıyor

S.S. Karabük Üreten Eller Kadın Girişimci Üretim İşletme Kooperatifi

 

Sözleşme öncesinde Ajansa sunulması gereken evraklar

  • İmzalı, kaşeli/mühürlü ve paraflı matbu başvuru formu ve destekleyici belgeler
  • Kimlik Beyan Formu (KAYS üzerinden formun doldurulmuş hali çıktı alınabilmektedir.)
  • Beyanname (Ekte yer almaktadır.)

Sözleşme sonrası program uygulamasında gerekli evraklar

  • BAKKA Teknik Destek Nihai Rapor Formu
  • BAKKA Teknik Destek Eğitim Katılımcı Listesi (Eğitim faaliyeti varsa)
  • BAKKA Teknik Destek Eğitim Memnuniyet Anketi (Eğitim faaliyeti varsa)
  • BAKKA Teknik Destek Danışmanlık Görüşme Listesi
  • BAKKA Teknik Destek Danışmanlık Memnuniyet Anketi
  • BAKKA Anket Sonuçları Analiz Formu
  • Danışman Tarafından Hazırlanan Projeye İlişkin Sonuç Raporu

 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et