04 Ağustos 2022 - 661 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından bölgede sektörel çeşitliliğin sağlanması, yatırımcılara yol gösterilmesi, yeni yatırım alanlarının uygunluğunun tespit edilerek üretim, istihdam ve ihracat kapasitesinin artırılması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması için yürütülen Zonguldak Su Ürünleri Yetiştiriciliği çalışması kapsamında Alaplı, Ereğli, Kilimli, Türkali deniz bölgesinde saha incelemeleri gerçekleştirildi.

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda; BAKKA, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, il ve ilçe Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde yürütülen faaliyet kapsamında, Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Zonguldak’a gelen teknik ekiple birlikte öncelikle Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz’a ziyaret gerçekleştirilerek bilgilendirme yapılmıştır. Programın devamında; Alaplı, Ereğli, Kilimli ve Türkali deniz bölgesinde çeşitli noktalarda su ve deniz tabanı toprak numuneleri alınmış, suyun sıcaklık ve ph değerleri ölçülmüş ve teknik veriler toplanmıştır. Bununla birlikte; Zonguldak Kdz.Ereğli, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları, Meteoroloji Müdürlüğü, Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kdz.Ereğli ve Zonguldak Bölge Liman Başkanlıkları ziyaret edilerek görüş ve öneriler değerlendirilmiş çalışmanın teknik yönleri ve işbirliği hususları istişare edilmiştir.

Çalışmanın devamında Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından hazırlanacak teknik rapor sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştiricilik alanlarına ilişkin nihai değerlendirmenin yapılması beklenmektedir. Projenin hayata geçmesiyle Zonguldak ilinde katma değeri ve ihracat potansiyeli yüksek su ürünleri üretimi yapılması, kuluçkahane, işleme tesisi vb. tedarikçi ekosistem ve üretim zincirinin de gelişerek istihdam artışına ve yerel kalkınmaya önemli katkılar sağlanması hedeflenmektedir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et