12 Ağustos 2021 - 899 Okunma

Zonguldak'ın UNESCO Küresel Jeopark Ağına katılımını sağlamak amacıyla hazırlanan ve Ajansımızın da içinde yer aldığı Zonguldak Kömür Jeoparkı Projesi tanıtım toplantısı ev sahipligimizde gerçekleştirildi. 

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Tutulmaz konuşmasında, ilimizin marka değerini arttırmak amacıyla başlatılan tanıtım faaliyetlerine çeşitli projelerle devam edildiğini belirtti.

Ajansımız Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, kent ve bölge kalkınmasına önemli bir katkı sunacak jeoparklaşma sürecine BAKKA olarak farklı ölçek ve seviyelerde önemli destekler vererek önemli katkılar sunulduğunu ifade etti.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı, Prof. Dr. Nizamettin Kazancı'nın Jeoparkların tanıtımına ilişkin konuşması sonrasında Zonguldak Kömür Jeoparkı Projesine ilişkin paydaşların görüş ve önerileri alındı.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et