24 Ağustos 2021 - 726 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten BAKKA’nın desteklediği ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin başvuru sahibi olduğu “Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Merkezi (BİTİM) Projesinin” kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve öğretim görevlileri katıldı.

BEÜ’nün ilin ve ülkenin gelişimine katkı sunacak projeler uygulamasını çok önemsediğinin altını çizen Rektör Çufalı,  bu projenin özellikle bölgede Filyos Vadisi Projesi kapsamında gelişecek sektörlerin nitelikli insan ihtiyacını karşılayacak eğitimlere ve ilin sanayisine yapacağı katkının büyük olacağını belirtti. BAKKA, TÜBİTAK ve diğer fon kaynaklarına bu kapsamda proje hazırlanmasını hızlandıracaklarını ve ilin kalkınmasına hizmet etmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Bölgemizde başta gençler olmak üzere mesleki ve teknik eğitimi, hem nitel hem de nicel olarak genişletmek arzusunda olduklarını vurgulayan BAKKA Genel Sekreteri Altunsu ise; “Bölgesel kalkınma ajansı olarak bu proje ile bölge planımızda ve SOP’larımızda önemsediğimiz birçok hedefe ciddi bir dokunuş yapıldığına inanıyoruz.

Gençlerimizin geliştirdikleri teknik becerilerle içinde bulunduğumuz teknoloji çağında yerlerini alabilmeleri ve dünyanın başka bölgeleri ile rekabet edebilmelerini arzulamaktayız. Bu proje üniversite öğrencileri başta olmak üzere mesleki eğitim veren diğer kurumlarımızın öğrencileri ve dahası 30 yaş altı meslek edinmek isteyen kişilere de bu becerileri kazandıracak eğitimleri sağlayacak bir projedir.  İnşallah proje kapsamında eğitim alan kişiler CNC operatörlüğü gibi bölgemizde ihtiyaç duyulan meslekleri edinmenin yanı sıra, ulusal düzeyde savunma ve otomotiv gibi yüksek teknoloji kullanan sektörlerde de mühendis ve teknisyenler olarak iş bulabileceklerdir.

Diğer yandan bölgede yer alan sektörlerimizin yine başka bölgelerle rekabet edebilmesinin yolu diğer faktörlerin yanında “yenilikçilikten” geçmektedir. Yenilikçiliği geliştirmek için ise üniversite-sanayi işbirliği bir zorunluluktur. Geliştirdikleri diğer projelerin yanı sıra, bu proje kapsamında kurulacak 2 tasarım merkezi ve 3 üniversite-sanayi işbirliği çalışması ile ve dahası ilimizde bulunan sanayicilerimizin istifadesine sunulacak 5 eksenli CNC ve CNC torna makinesi ile BEÜ, bu önemli görevi ifa etmektedir.  Gençlerimizin mesleki becerilerini artırıp iş bulabilmelerine, sektörlerimizin nitelikli insan kaynağı ihtiyaçlarının karşılanmasına ve yenilikçilik kapasitelerini geliştirmelerine önemli katkıda bulunacağından emin olduğumuz BİTİM (Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalar Merkezi) projesine, Başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve proje yazımından uygulamasına emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Program sonunda, projeyi yürütenlere ve eğitim alan öğrencilere teşekkür belgeleri verildi.

CNC DİK İŞLEME MERKEZİ VE CNC TORNA MAKİNASI KAZANDIRILDI

Projede, Mesleki Eğitim Temasına uygun olarak sanayide uzmanlaşmış ve yeni teknolojilerle ortaya çıkan beceri ihtiyaçlarını karşılayabilecek işgücü temininde mesleki ve teknik eğitim olanaklarının iyileştirilmesi amaçlandı ve bu amaçları gerçekleştirmek için 1 adet 5 Eksenli CNC Dik İşleme Merkezi ve 1 adet  CNC Torna makinası Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesine kazandırıldı.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et