28 Ocak 2020 - 1964 Okunma

Türkiye genelinde istihdam edilebilirliği arttırmak, sosyal girişimcilik, yenilikçilik ve sosyal sorumluluk projelerini teşvik etmek ve sosyal içermeyi sağlamak amacıyla ilan edilen 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından TR81 Düzey 2 Bölgesi’nde 4 proje başarılı olarak değerlendirildi.

Toplumun dezavantajlı kesimlerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ile dezavantajlı kesimlere sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılmasına yönelik projeler kapsamında başarılı olarak değerlendirilen “Zonguldak Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi” projesine dair sözleşme, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri eşliğinde BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından imzalandı. Projenin sözleşmeye bağlanan toplam bütçesi 2.250.000 TL olup talep edilen hibe miktarı 2.000.000 TL’dir. Projenin tamamlanması için öngörülen süre ise 18 aydır.

Proje kapsamında halk arasında “Kızlar Plajı” olarak bilinen plaj alanında aynı anda 300 engelliye hizmet verebilecek “Zonguldak Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi” inşa edilecek.

Merkez kapsamında müzik ve sanat atölyesi, engelsiz kafeterya, hobi, eğlence ve etkinlik salonu, resim ve el sanatları atölyesi, eğitim toplantı ve seminer salonu, dene-yap atölyesi, teknoloji uygulama atölyesi, çok amaçlı etkinlik salonu, okuma yazma ile sesli kütüphane salonu ve idari birimler ile açık alanda engelsiz park, engelsiz etkinlik bahçesi yapılması planlanıyor.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et