10 Temmuz 2020 - 977 Okunma

2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin başvuru sahibi olduğu “İstihdama Açılan Kapı: Mesleki Eğitim Merkezi” adlı proje için BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz ve Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mahir Emre Doğuş arasında destek sözleşmesi imzalandı.

Proje ile mesleki eğitimde yenilikçi yöntemleri uygulayarak bölgede bulunan dezavantajlı grupların mesleki eğitim ile sosyal, ekonomik hayata katılımlarını artırmak; işgücü piyasanın gereksinim duyduğu vasıflı elamanları yetiştirmek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, "Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim" felsefesini ve 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için öğrencilerin, çırakların ve kursiyerlerin mesleki yeterliliğini artırarak, 10. Kalkınma Planı'nda belirtilen, nitelikli insan gücünün oluşturulması ve 11. Kalkınma Planı'nda belirtilen işgücü piyasasında ara eleman değil “aranan eleman” olmalarına katkı sağlamak hedefleriyle öğrenci, çırak ve kursiyerlerin eğitilmesi, işe yerleştirilmesi ve istihdamı, eğitimden üretime mesleki ürünler sergisinin yapılması faaliyetlerinin yürütülmesi planlanmaktadır.

BAKKA, toplam 1.604.261,67 TL bütçeli proje için 1.202.562,14 TL hibe desteği vermeyi taahhüt etmektedir.

"Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim" vizyonuna da katkı sağlayabilecek projenin Karabük, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et