07 Aralık 2021 - 545 Okunma

Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı ve Sinop ile illerindeki meslek lisesi öğrencilerinden oluşan 14 takımın projeleriyle yarıştığı “Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu" 2021 yılı programı sona erdi.

TR81 ve TR82 Bölgeleri İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğiyle gerçekleştirilen "Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu" 2021 yılı programı takımların jüri önünde sunumlarının ardından düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Vocathlon’a 70 öğrenci ile 14 öğretmen katıldı.

3 – 5 Aralık 2021 tarihlerinde Ilgaz dağında gerçekleştirilen "Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarının tamamlanmasıyla takımlar hazırladıkları projelerin sunumunu jüri karşısında yaptı. Sunumlar sonrasında jüri tarafından yapılan değerlendirmede en başarılı projeler belirlenerek ilan edildi. Törende başarılı bulunan ilk üç takıma madalya ve plaketler takdim edilerek çeşitli hediyeler verildi.

Mesleki girişim maratonunda yer alan proje konuları arasından  “Bebek Arabası Otomatik Fren Kiti” projesi birinci olurken, “Çok Amaçlı Çapa Motoru” projesi ikinci “Hasta Destek Sistemi (HDS)” projesi ise üçüncü oldu.

Ilgaz Dağı’nda düzenlenen kamp programı kapanış törenine Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan Genel Sekreter ve uzmanlar, Kastamonu, Çankırı ve Sinop Üniversiteleri’nden Rektör Yardımcıları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü, mentörler ile T81 ve TR82 Bölgesi illerinin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et