11 Mayıs 2010 - 2596 Okunma

TASAM Türkiye´nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi 81 İl Çalıştayları toplantısı Bartın´da yapıldı. 

 

TASAM Türkiye´nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi 81 İl Çalıştayları toplantısı Bartın´da yapıldı.

 

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023´te ülkemizin olması gereken yer ve hedeflerle ilgili kamu bürokrasisine, STK´lara ve kamuoyuna yönelik Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilmekte olan çok boyutlu stratejik özel bir eğitim ve etkileşim projesi olarak yürütülen "Türkiye´nin Stratejik Vizyonu 2023" projesi Bartın Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlendi.
 

Toplantıya Bartın Valisi Sayın İsa Küçük, Türk Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Başkanı Süleyman Şensoy ve beraberindeki TASAM yetkilileri, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun, Defterdar Saim Çırıka, İl Müftüsü İsmail Bayrak, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Vedat Durna, Kadastro Müdürü Sebahattin Tezcan, Milli Eğitim İl Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin CHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Gümüş, sanayiciler ve öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Toplantının Bartın ili için çizilecek stratejiyi belirlemek adına önemli olduğunu düşünen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı uzmanlarımız Halil Can Emre, G.Zeynep Karahisarlı ve BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi yetkililerimiz Fethullah Tatlılıoğlu ve Osman Bahadır Kalecik de çalıştaya katılarak görüşlerini belirtti ve fikir alışverişinde bulundu.

 

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, Türkiye´nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi´nin devam ettiğini belirterek, "Bu proje 3 yıldır devam ediyor ve proje 6 parametre üzerinde şekilleniyor. Bu proje Cumhuriyetimiz´in kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılını milat kabul ediyor ve Türkiye´nin ve dünyanın nasıl şekillendiğini görmeye çalışıyor. Bunu yaparken de halkın yanı sıra bilim adamlarıyla birlikte onların fikirlerini ve düşüncelerini alarak ortak akılda buluşuyor," dedi. Konuşmasına Bartın Valisi İsa Küçük´e 2006 yılında ortaya konulan Bartın 2023 projesi için teşekkür ederek devam eden TASAM Başkanı Süleyman ŞENSOY, hedeflerinin toplumumuzun standartlarını yükseltmek olduğunu ifade etti.

Vali İsa Küçük: "AB´nin Kapısında Bekleyen Değil, AB´nin Kapımızda Beklediği Türkiye İçin Hep Birlikte El Ele Verelim"

Bartın Valisi Sayın İsa Küçük ise konuşmasında 2023 yılındaki Bartın vizyonundan bahsetti. Küçük, "2023´te nasıl bir Türkiye olacak ve bu Türkiye içinde Bartın hangi rolleri üstelenecek. 2023´e giden süreçte Bartın´ın hedefleri ne olmalı? Daha gelişmiş bir Bartın daha güçlü bir Türkiye ve daha güzel bir dünya için kamu ve özel sektör mesleki kuruluşlar gönüllü kuruluşlar ya da bireyler olarak fikirlerimizi düşüncelerimizi açıklayıp birleştireceğiz. Bartın´ın nüfusunun yüzde 67´si kırsalda yüzde 33´ü de şehirde yaşıyor. Ve 149 bin Bartınlı da il dışında yaşıyor. Bartın sosyo-ekonomik gelişmişlik iller sıralamasında 55. sırada. İlde hizmet sektörü birinci, tarım ikinci ve sanayi de üçüncü sırada," dedi. Vali Küçük, "Kısaca biz 2023 yılında AB kapısında bekleyen değil AB´yi kapısında bekleten bir Türkiye olmalıyız," diyerek konuşmasını bitirirken bunun bir hayal değil bir ideal olduğunu ifade etti.

 

Sayın Küçük!ün konuşmasının ardından birinci oturum yapıldı. Birinci oturumda Emekli Büyükelçi Murat Bilhan uluslararası ilişkiler ve uluslararası güvenlik, Dr. Engin Selçuk iç siyaset, ikinci oturumda Prof. Dr. Sema Kalaycıoğlu ekonomi, Dr Nemci Dayday teknoloji, Prof. Dr. Rahmi Karakul da kültür alanında konuşmalar yaptı.

 

Toplantıda ayrıca, yeni kurulan Bartın Üniversitesi tarafından Bartın Üniversitesi´nin ile katkısı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından "Bartın´da tarım" başlıklı sunuşlar yapılırken Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ender Yeğen ile Bartın Genç İşadamları Derneği Başkanı Sinan Kireç tarafından yapılan iki ayrı sunumun ardından toplantı sona erdi.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et