01 Ekim 2021 - 608 Okunma

Ajansımız tarafından siber güvenlik konusunda nitelikli siber güvenlik uzmanı yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen kapasite geliştirme, farkındalık ve motivasyon oluşturma, eğitim müfredatı ve programı geliştirme faaliyetleri çalışmalarımızın marka adı olan “Siber Vatan” çalışmaları adı altında bölge üniversiteleri ve MEB İl Müdürlükleri ile işbirliği halinde devam edilmektedir. Çalışmalarımız Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığına bağlı Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından da ilgi ile izlenilmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının ortak paydaş olarak davet ettiği Ajansımız, 21 Eylül 2021 tarihlerinde başlayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2021’de Siber Vatan çalışması ile bölgemizi temsil etmiştir.

İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen TeknoFest’te G Blokta yer alan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Siber Güvenlik Kümelenmesi standında Siber Vatan ekibimiz ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz tarafından Ayaküstü CTF, Mobil Zararlı Yazılım, Oltalama Saldırısı, Zararlı USB, Hacklendim mi? ve Ödüllü Bilgi Yarışması etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Festivalin ilk iki gününde yoğun bir şekilde ziyaret edilen ve ortaokul ve liselerden oluşan toplam 21 okul ve 344 öğrenciye eğitim verdiğimiz ve siber güvenlik konusunda farkındalık oluşturduğumuz standımıza, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Sayın Barış Yeniçeri ve Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet Şimşek’in yanı sıra Savunma Sanayii Başkanı Sayın İsmail Demir, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sayın Ali Taha Koç, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar ve birçok kurumun üst düzey yöneticileri teşrif ederek çalışmalarımız hakkında bilgi alarak başarı dileklerini ilettiler.  

 

 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et