02 Ağustos 2022 - 463 Okunma

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp Hızlandırılmış Eğitim Kampı Etkinliği 18-28 Temmuz’da Antalya’da önemli ziyaretlerle tamamlandı.

"Siber Vatan Bootcamp" etkinliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda BAKKA ile birlikte BAKA ve ZAFER Kalkınma Ajansı, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafından uygulandı.

Etkinliği, farklı günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Bahadır Bülbül ve Savunma Sanayii Müşaviri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Koordinatörü Alpaslan Kesici, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler ziyaret ettiler.

KOÇ: “BİZ SİZLERLE BERABER BİR EKOSİSTEM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Ziyaretleri esnasında, Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde gençlerle bir araya gelen ve bu eğitimde eğitmen ve mentörlük yapan Hack Karadeniz çalışma grubunda yer alan Siber Vatan eğitmenlerine sertifika veren Dr. Ali Taha Koç, gençlere teknolojinin büyük bir hızla geliştiğini, geride kalınmaması için de her gün yeni bir şeyin öğrenilmesi gerektiğini dile getirdi. Koç, öğrenilen bu bilgilerin ileride yeni siber kahramanlar yetiştirme konusunda da mutlaka kullanılması gerektiğini vurgulayarak, “Siber güvenlikte özellikle sadece savunmayı değil ofansif güvenliği de önemsememiz gerekiyor, savunma odaklı personel istihdamına yönelik bakış açısı artık değişti. Ofansif güvenlik alanında da insan kaynağına ihtiyaç var. O yüzden bakış açınız sadece savunma odaklı olmayıp ofansif odaklı da olmalı. Bu tür eğitimlerimiz sürekli devam edecek. Biz sizlerle beraber bir ekosistem oluşturmak istiyoruz. En önemli şeylerden birisi bu nitelikli insan kaynağının devamını sağlayabilmek” şeklinde konuştu.

VARANK: “GENÇLERİMİZE EN FAZLA YATIRIM YAPAN, DESTEKLEYEN BAKANLIKLARDAN BİR TANESİYİZ

Etkinliğin son gününde gerçekleştirilen sertifika törenine katılan Bakan Varank, yaptığı konuşmada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda BAKKA Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan Siber Vatan Programının diğer kalkınma ajanslarımızın çalıştığı bölgelere de yayıldığını, bu program ile ülkemizin dört bir yanında siber güvenlik uzmanlarının yetiştirildiğini söyledi. Bu programlara Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin ve Savunma Sanayi Başkanlığının ve bu kurumlarımızca kurulan Siber Güvenlik Kümelenmesinin de önemli katkılar sağladığını belirtti. Bakan Varank, “Gençlerimizi üniversite hayatlarının ilk başlarından itibaren bu programa dahil edeceğiz, daha mezun olmadan bu arkadaşlarımız hangi alana yönelmek istiyorlarsa o alanda uzmanlaşmış olacaklar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak biz gerçekten gerek KOSGEB ile gerek TÜBİTAK ile gerek Kalkınma Ajanslarımızla ve Bakanlığımızın merkezi teşkilatıyla gençlerimize, öğrencilerimize en fazla yatırım yapan, destekleyen bakanlıklardan bir tanesiyiz. İlkokuldan başlayarak üniversite eğitimine, üniversite sonrası bilim yapan bilim insanlarımıza kadar çok farklı desteklerimiz var” dedi. Sayın Varank ayrıca, siber güvenlik alanında Siber Vatan gibi programlarla eğitim alan gençlerimizin istihdam edilebilirliğin dışında genç girişimciler olarak da kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini ve devletimizin gençlere objektif ve hakkaniyet içinde her türlü fırsat eşitliği sağladığını belirtti.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp kapsamında Yavuzlar Web Güvenliği, Zararlı Yazılım Önleme ve Tersine Mühendislik ile Cuberium Block Chain’den oluşan üç farklı takımda toplam 84 öğrenci 10 gün boyunca toplam 80 saat derinlemesine eğitim aldı ve teorik bilgilerini Siber Vatan Bootcamp kapsamında belirli alanlarda uygulama fırsatı elde edebildi. Programa önceki dönem eğitim alan Siber Vatan öğrencilerinden 15 eğitmen ve mentör katılım sağladı.

 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et