21 Mayıs 2020 - 1414 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz Başkanlığı’nda yapılan ve 3 ayda bir gerçekleştirilen toplantıya, Zonguldak KOSGEB Müdürlüğü, Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Zonguldak ilindeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Türk Standartlar Enstitüsü Bolu İl Temsilcisi, Zonguldak Teknopark, KÜSİ İl Temsilcisi ve BAKKA personeli katılım sağladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altında Zonguldak'ta faaliyet gösteren kurumların eşgüdümü ve ilgili kurumlar arası koordinasyonun geliştirilmesini amaçlayan ve Covid 19 tedbiri kapsamında video konferans yoluyla yapılan toplantı Kalkınma Ajansından sorumlu Vali Yardımcısı Vekili Nevzat Taşdan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Genel Sekreter Muhammed Ali Oflaz tarafından toplantıya ilişkin hususların ifade edilmesinin ardından gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda,

  • Zonguldak KOSGEB Müdürlüğü tarafından “Covid-19 salgınının KOBİ'ler üzerindeki etkilerinin azaltılması kapsamında KOSGEB tarafından gerçekleştirilen uygulamalar” hakkında bilgilendirme yapıldı.
  • BAKKA Program Yönetim Birimi tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) içeriği ve başvurular hakkında bilgilendirme yapıldı.
  • 2020 (veya 2021) yılı için planlanan desteklerin COVID-19 ve etkileri ile mücadele ve yaratabileceği fırsatları değerlendirmek amacıyla efektif kullanılıp kullanılamayacağının değerlendirmesi yapıldı.
  • COVID-19 salgını hakkında; KOBİ’lere yönelik ekonomik etkileri ve bu etkilerin değerlendirilmesi yapıldı
  • Covid-19 sonrası yeni normal düzene uygun şekilde online etkinliklerin yapılabilirliklerinin, hedef kitlesinin, olası etki ve faydalarının değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantı diğer görüş ve önerilerin ifade edilmesinin ardında sona erdi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et