24 Eylül 2020 - 696 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Zonguldak ekonomisinde önemli yere sahip olan madencilik ve maden makinaları sektöründe mevcut ve yeni yatırımcılara yol gösterici nitelikte bir pazar araştırma raporu hazırlanması için Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Makinaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülen çalışma kapsamında bilgilendirme ve istişare toplantısı video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

Toplantıya Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı, BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz, Ajans Yatırım Destek Ofisi uzmanları, Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim üyeleri, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, Türkiye Taş Kömürü Kurumu temsilcisi ve bölgemizden diğer paydaşlar katılım sağladı.

Toplantıda; projenin amaç ve hedefleri, çalışmada gelinen nokta, sektörün dünyadaki ve Türkiye’deki mevcut durumu ve çalışma kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında sunum gerçekleştirildi. Projenin Zonguldak adına çok kıymetli olduğuna değinen Vali Tutulmaz, bu alanda kamu, özel sektör ve Üniversite’nin uyum içinde işbirliği yürüttüğünü ve ilin Madencilik ve Maden Makinaları konusunda daha güçlü bir konuma geleceğine vurgu yaptı. Makine imalatının sanayi için çok önemli olduğunu ifade eden Tutulmaz, Zonguldak ilinde yapılan bu çalışmanın, özellikle Filyos projesi kapsamında gelecek yatırımlar açısından da avantaj sağlayacağının altını çizdi.

Proje kapsamında saha ziyaretleri, paydaş görüşmeleri ve ara toplantılar yapılmaya devam edecektir. Aralık ayında tamamlanması planlanan çalışmanın Zonguldak ilindeki maden makinaları sektörünün gelişimine büyük katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et