27 Mayıs 2021 - 847 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle, doğal ve kültürel açıdan potansiyeli olan bölgenin turizm altyapısı ile sosyokültürel altyapının iyileştirilmesine ve turizm gelirlerinin artırılmasına katkı sağlamak için bölgenin kalkınma potansiyelini harekete geçirmek amacıyla yapılan Süzek Kanyonu Macera Parkuru, macera ve doğa tutkunlarının akınına uğruyor.

Proje ile Bodac, Gaziler ve Namazgah köyleri arasında bulunan Süzek Deresi’nin ıslah çalışmaları yapılarak içerisinde bulunan ve kendine özgü güzellikleriyle doğa harikası olan şelalelerin turizme kazandırılması sağlandı. Yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin rekreasyon ve dinlenme, yeme-içme gibi ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir mekan proje kapsamında bölgeye kazandırıldı. Süzek Macera Parkuru diğer destinasyonlarla sinerjik ilişkiler kurabildiğinden (Yenice ve diğer varış yerleri) dâhil olduğu tur sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Hedefi Karadeniz'in doğal güzelliklerinin tanıtımını yaparak turizme açmak ve bu sayede Gökçebey ilçesinin turizm potansiyelini harekete geçirmek olan projenin amacına ulaştığı görüldü. Özellikle hafta sonu macera ve doğa tutkunlarının akınına uğrayan parkur, giderek şöhretini arttırıyor.

Gökçebey Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ile ajansımız arasında imzalanan destek sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen projenin sözleşme bütçesi 333.730 TL olup destek miktarı 177.452 TL’dir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et