28 Haziran 2020 - 988 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Kurucaşile Belediyesi’nin “Kurucaşile Sahil Mesire Alanı ve Parkı” isimli projesinde destek sözleşmesi Bartın Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Güner ile Kurucaşile  Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın tarafından imzalandı. İmza töreninde BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz hazır bulundu.

Kurucaşile Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu “Kurucaşile Sahil Mesire Alanı Parkı” proje ile çocukların, gençlerin, yetişkinlerin ve yaşlıların birlikte veya bireysel kaliteli zaman geçirebilecekleri; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirebilecekleri, vakitlerini verimli değerlendirebilecekleri bir mesire alanı ve yaşam tesisi kurulması amaçlanmıştır. Bu kapsamda plaj alanında peyzaj ve çevre düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi, 50 m² çocuk parkı, 15 adet kamelya, voleybol ve basketbol sahaları, 1 km bisiklet yolu, çevresel ve turistik tanıtım “kiosk”u ile kuş gözlem kulesi kurulumu planlanmaktadır.

İlçe ve bölge halkına ve özellikle yaz döneminde artan ziyaretçilere yönelik sosyal alanların ve kamu hizmetinin geliştirilmesi amacıyla 776.673,00 TL bütçeli proje için BAKKA tarafından 582.504,75 TL hibe desteği verilecektir.

Projenin İlimiz, bölgemiz ve belediyemiz için hayırlı olmasını dileriz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et