19 Temmuz 2022 - 755 Okunma

Ajansımız tarafından ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını ve siber güvenlik alanında genç girişimciliğini teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı geliştirilmiştir.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı, sistematik ve çok taraflı işbirlikleri çerçevesinde ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirilmiştir.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ajansımızla birlikte ANKARAKA, BAKA, BEBKA, DAKA, DİKA, GMKA, İZKA, FIRATKA, KUDAKA, KUZKA, SERHAT, TRAKYA ve ZAFER Kalkınma Ajansı, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafından uygulanmaktadır.

2022 yılı başında başlayan Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında hazırlanan eğitim programının birinci ve ikinci eğitimleri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirilmiştir. İlk eğitimleri tamamlanan öğrencilerin siber güvenlik alt temalarında detay eğitimleri için takımlar oluşturulmuştur.

Oluşturulan Zararlı Yazılım ve Tersine Mühendislik, Web Güvenliği ve Block Chain takımlarının derin ve teknik eğitimleri hazırlanan ‘Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp’ etkinliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı,  T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Ajansımız işbirliğinde Antalya’da gerçekleştirilmektedir.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp kapsamında üç farklı takımda toplam 84 öğrenci 10 gün boyunca toplam 80 saat derinlemesine eğitim alacaklar ve teorik bilgilerini Siber Vatan Bootcamp kapsamında sınırlı alanlarda uygulama fırsatını elde edebileceklerdir. 

Ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile uyumlu şekilde ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması ve genç istihdamının arttırılması amacıyla uygulanan Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında gerçekleştirilen Siber Vatan Bootcamp etkinliği 28 Temmuz 2022 tarihinde son bulacaktır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et