05 Nisan 2011 - 2110 Okunma

Zonguldak Dış Ticaret Komisyonunun katkılarıyla İGEME Programı gerçekleştirildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Zonguldak İş Adamları Derneği birlikteliği ile oluşturulan Zonguldak Dış Ticaret Komisyonunun destekleriyle ihracatı geliştirme ETÜD Merkezi tarafından ZKÜ konser salonunda “Pazara Giriş ve İhracat” semineri yapıldı.
ZKÜ Konferans Salonunda yapılan seminere ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, TSO Başkan Vekili Şenol Altuntaş, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, iş adamları ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Seminer saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Seminerin açılış konuşmasını yapan ZKÜ Rektör’ü Prof. Dr. Mahmut Özer, bir ülkenin kalkınması için sanayi ve üniversite işbirliğinin çok önemli olduğunu belirtip ihracat için nitelikli eleman yetiştirme konusunda da üniversitelere ciddi görevler düştüğünü belirtti.
İhracatın önemi adlı konuşmasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve ZKÜ Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Halil Yıldırım girişimciliğin ve yenilikçiliğin tüm firmalar için gerekli olduğunu, küreselleşen dünyada dış pazara yönelmeyen firmaların varlıklarını uzun süre devam ettiremeyeceklerini belirtti.
İGEME Uzmanı Oya Benli Rusya Federasyonu ülke masası tanıtımını yaparak İGEME’nin internet sitesi üzerinden kullanıcıların erişebilecekleri bilgileri aktardı. Ardından İGEME Uzmanı Asım Çalışkan, İhracat işlemlerinde karşılanabilecek muhtemel riskler ve riskleri minimize etme yöntemlerini anlattı. Seminerin ikinci bölümünde ise yine İGEME Uzmanı Asım çalışkan, ihracata yönelik Devlet yatırımları hakkında bilgi verdi. Seminer soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et