20 Aralık 2022 - 716 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü 2022 ve 2023 Genç İstihdamı teması kapsamında, gençlerin iş hayatına geçiş sürecine katkı sağlamak amacıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerine yönelik Beceri Geliştirme Programı gerçekleştirildi.

BAKKA koordinasyonunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen ve ERDEMİR ile KARDEMİR’in eğitici temini ile katkı sağladığı etkinlik Sezai Karakoç Konferans Salonunda ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, BAKKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, Zonguldak İŞKUR Müdür Yardımcıları Hakkı Alkan, Sinan Karademir ve Zonguldak YDO Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 150 öğrencinin katılım sağladığı etkinlik kapsamında, alanında uzman eğiticiler tarafından Aktif Öğrenme ve Öğrenme Stratejileri,  CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri, Liderlik ve Sosyal Etki, Topluluk Önünde Konuşma başlıklarında eğitimler verildi.

İnteraktif olarak gerçekleşen ve küçük uygulamalarla içeriği zenginleştirilen eğitimlerde gençlerin öğrenme sürecinde faydalanabileceği stratejiler, iş görüşmelerinde dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Gençlerde girişimcilik kültürünün gelişmesi ve özgüvenin artması için liderlik özelliklerinin neler olduğu, kitleleri etkilemedeki kritik noktaların neler olduğu, topluluk önünde konuşurken içerik ve hedefin neler olması gerektiği konularında tecrübe aktarımı gerçekleştirildi.

Etkinlikte katılımcıların soruları somut olaylarla ilişkilendirilmek suretiyle cevaplanarak etki düzeyinin artması sağlandı. Katılımcılarla yapılan görüşmelerde, yapılan etkinliğin gençlerin iş hayatına geçiş süreci için önemli kazanımlar sağladığı değerlendirildi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et